Besztercei szilvás rétes recept
30 perc
A Besztercei szilvás rétes hozzávalói:
2 csomag réteslap
20 dkg zsemlemorzsa
15 dkg vaj
1 kg szilva
15 dkg koronás cukor
őrölt fahéj
10 dkg dió
1 db tojás
3 dkg porcukor
A Besztercei szilvás rétes elkészítési módja:
A szilvát megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. Leszórjuk cukorral, fahéjjal, s átpároljuk. Ha kih?lt, zsemlemorzsát és durvára vágott diót keverünk hozzá. A réteslapot olvasztott vajjal meglocsoljuk, a tölteléket rúd alakba rakjuk rá a tésztára. Megszórjuk dióval. A konyharuha segítségével felhajtjuk, a tészta széle a rúd alján legyen. Kivajazott sütőlapra tesszük. Tetejét felvert tojással megkenjük, 180C-os sütőben megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2007. nov. 15. 19:00
A besztercei szilvás rétes elkészítési módja és hozzávalói.