Kapcsolatok régen és most! (beszélgetés)
ebben is van igazság, de abban is, hogy ma már inkább a boldogságkeresést tartjuk szem előtt, nem a mások által elvárt "hagyományokat".
A világ változik, fejlődik, és ha tetszik nekünk ha nem, ez is a része.
De persze itt nem arról van szó, aki midnennap váltogatja a partnereit, bár akinek az a jó tegye...
Véleményem szerint amig az ember úgy él, hogy este tükörbe tud nézni,tegye, mindenkinek mások az elvei, nézetei, és ezt el kell fogadni.
Egyet értek veled.Tényleg nem kell azonnal válni,meg kell próbálni megmenteni a házasságot ha lehet,ha működhet még.De amit leírtál saját példát,az a házasság nem működött,ennél jobb megoldás a válás.Azt pedig mindenkinek magának kell eldöntenie,vagyis az adott párnak,hogy melyek azok a felmerülő dolgok amikkel tudnának még együtt élni szeretetben békességben normális életet élve,egymást tisztelve megbecsülve.
Ha nem megbocsátható dolgokat tettek egymás ellen,ha örökös veszekedés a kapcsolat,ha nem tudnak vagy nem akarnak változtatni,akkor be kell látni,hogy vége,jobb mindenkinek külön.
Ha pedig menthető,mert megvan minden hozzá,akkor minden meg kell tenni érte,hogy megmentsék.
sajnos az emberek nem kitartóak, és nemhogy rendbe hoznák a hibákat helyette könnyebb a vágy után menniük, keresik az újdonságot :S
Én nem tartozom közéjük, de ezt érzem....
teljesen egyetértek Veled! Megfogalmaztad a gondolataimat. Jobb volt, hogy régen 20-30 évet szenvedtek, mert nem illett elválni? Mi volt abban a jobb? Nem hiszem, hogy boldogok voltak az emberek abban a helyzetben. És ebben nem, az emberek változtak, csak most már (hála Istennek) egyre inkább nem a kivülállóknak, hanem magunknak akarunk megfelelni, és keressük a boldogságot!
Kár, hogy régen nem igy volt!!!
és nem azokról beszélek, akik mindennap másra váltanak, hanem akik kapcsolatban élnek, de ha végképp nem megy, akkor vált.
nincs ezzel semmi gond!
Szerintem mi már nem tanultunk megfelelő toleranciát... nem vagyok benn biztos, hogy ez rossz. Nézem a szüleim házasságát... együtt vannak... igeeeeen... végigveszekedtek, végigverekedtek egy életet... egymást mocskolva, megalázva... hát nekem nem volt minta. Én elváltam, amikor úgy éreztem, nem működik... lehet, hogy nem egy férfi mellett, de szeretve és tisztelve voltam mindig. (hjó, nem alsónemű módra cserélgettem őket)
Miért van manapság több válás? ... csak egy lehetőség, az embernek talán már nem elég az, hogy mozog mellette valaki a lakásban, és szuszog valaki az ágyban, hanem jogos igényként felmerült az is, hogy szeretve legyen... hm... nem lehet?
Egyetértek veled. Semmi kitartás nincs egyik félben sem. Ha elmegy az egyik, jön a másik. Csak akkor van probléma, ha gyermek is van.
Feláll a szőr a hátamon, amikor olyat olvasok, hogy van egy párom, szeretem, de láttam valakit, akibe most nagyon szerelmes vagyok. Na és? Nem kell azonnal felborítani a meglévő kapcsolatot, csak mert tetszik egy másik is. Amikor összejönnek a párok (kivétel mindig erősíti a szabályt), nem is terveznek hosszú távra, mert minek. Nincs bizalom, sem kitartás egyik fél részéről sem. Pár év, és lassan mindenki mindenkivel együtt lesz, megszűnik a házasság.
Erre nem tudok érdemben válaszolni, mivel még nem voltam ilyen helyzetben a 20 éves házasságom alatt.
De ismerek olyan hölgyet, aki azt vallja, hogy nem baj, a férje félre....., X.Y.-nénak akkor is Őt hívják.
Azt gondolom, hogy a válások nagy része (manapság) a tolerancia hiányából, sértődöttségből és "hirtelen felindulásból" következik be.
Mármint a megcsalt személyre gondoltam az "áldozat"
kifejezéssel!
Talán azért, mert régen "szégyen" volt a válás, sokkal többet tűrt a feleség és a férj is, mint manapság.
Egy félrelépés miatt nem rohantak annak idején elválni.
Ez csak 1 példa.
Sziasztok!
Nemcsak az életvitel más, de a felelősségtudat is hiányzik, vagy kevés, az egymás tisztelete, megértés, talán egoistábbak az emberek, nem figyelnek a belső értékekre. A külsőséget helyezik előtérbe.
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi.Szerintetek miért van manapság több válás,és régen miért nem volt jellemző?
Jöhet minden vélemény,boncolgatás e témakörben!
További ajánlott fórumok:
- Nagy korkülönbség: ma érdekkapcsolat -ám régen sem a szegény lovászfiúhoz, hanem a jómódú idősebb úrhoz adták szívesebben lányaikat
- Szeress most! (is)-megvátozott a kapcsolatunk szülés óta
- Más is érez így a mostani mesékkel kapcsolatban?
- Hogy lehet megkérdezni egy ismerőstől akinek eddig a kapcsolatai nem jól alakultak, de most megismerkedett valakivel, hogy mi a helyzet?
- A barátomnak van egy lány barátja és ezzel a lánnyal régen kapcsolatot akart!Mai napig találkoznak!Mit tegyek?
- Mit illene tenni, ha egy olyan régi ismerős ír ünnepi üdvözletet, aki régen megszakította velem a kapcsolatot?