Kakaós szelet recept

A Kakaós szelet hozzávalói:
A tésztához:
60 dkg liszt
1 margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
5 db tojássárgája
annyi tej, hogy összeálljon a tészta

A krémhez:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 rum aroma
20 dkg vaj
20 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
kis sárgabaracklekvár

A tetejére:
5 db tojásfehérje
25 dkg porcukor


Kakaós szelet

A Kakaós szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belőle, ha lehet legyen az egyik vastagabb lap. A vastag lapot még melegen összemorzsoljuk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és a rum aromát, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt tésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas keveréket összekeverjük, és megtöltjük vele a süteményt. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, lehet villával csíkokat is húzni rá.

Pár órát puhul, és szépen szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook