Kakaós csiga (puha és mennyei) recept
45 perc
sok
A Kakaós csiga (puha és mennyei) hozzávalói:
1DB ÉLESZTŐ
4 dcl TEJ
8DKG CUKOR DE EZT ÉN ÉDESÍTŐVEL(STEVA)
4 TOJÁS SÁRGÁJA
30DKG MARGARIN
2 CSIPET SÓ
80DK LISZT
+EGY TOJÁS A KENÉSHEZ!
Töltelék:5 kanál kakaó+9 kanál cukor
A Kakaós csiga (puha és mennyei) elkészítési módja:
A 4 dcl tejbe rakom az élesztőt és eloszlatom,a cukorral együtt.A tetejére szórok egy kis lisztet. Ha megkelt az élesztő beleöntjük a lisztbe.De előtte a margarint a kezünkkel és a lisztel jól eldolgozzuk!Hozzá tesszük a tojásokat és a 2 csipet sót!Jól meg gyúrjuk(kb)8percet!! 20 percre félre teszem pihenni.Aztán ha megkelt egy kicsit akkor deszkára teszem és kinyújtom ujjnyi vastagra.Megkenem olvasztott margarinnal és rászórom a cukros kakaót.Feltekerem és szeletelem.Sütő papírt teszek a tepsibe és szorosan rakom egymás mellé!!Tetejét tojással kenem!
15 perc sütés után meglocsolom vaníliás tejjel és sütöm még 15 percet
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kissuta, 2011. júl. 2. 10:52
A kakaós csiga (puha és mennyei) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.