Gomba süti /sütés nélkül/ recept
120 perc
A Gomba süti /sütés nélkül/ hozzávalói:
* 30 dkg darált keksz
* 25 dkg margarin
* 25 dkg porcukor
* 1/2 dl rum
* fél doboz babapiskóta
Krémhez:
* 13 dkg porcukor
* 13 dkg margarin
Mázhoz:
* 10 dkg tortabevonó csoki
* 15 dkg porcukor
* 1 tojásfehérje
* pici ételfesték
Egyéb:
* 5 cm átmérőjű teaszűrő
A Gomba süti /sütés nélkül/ elkészítési módja:
1. A darált kekszet, margarint, porcukrot és a rumot egy tálban összegyúrjuk. 2. Egy kicsi, 5 cm átmérőjű teaszűrőbe nyomkodunk a tésztából. Ez lesz a gomba kalapja. A teaszűrőből, miután a tésztát jól belenyomkodtuk, egy mozdulattal kiütjük. 3. A kiütött tésztát a kezünkbe fogjuk, és a közepébe egy fél babapiskótát nyomunk. Kicsit megigazítjuk. Ha kész van az összes gomba, fél órára a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit megszilárduljon. 4. A krémhez kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és a lehűlt gombák kalapjának az alját egy kés segítségével bevonjuk. 5. A gombák színezése: a vízgőz felett felolvasztott csokival vagy a tojásfehérjével kikevert porcukorral ecsettel festjük be.
Elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de a látvány mindenért kárpótol.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 6868e650a2, 2011. jún. 30. 21:02
A gomba süti /sütés nélkül/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.