Kaja újrahasznosítás - ti hogy csinálnátok? (beszélgetés)
attól függ mit főz az ember mert azért nem minden étel jó átalakítani más ételé,pl tésztafélékből lehet mást csinálni esetleg palacsintából egy egy köretből...
a kifliből csinálj gubát ( 10 kifli kell hozzá )
paprikás krumpliból -- krumplis tészta
Leveshusit kicsontozod, bele sárgarépa (mi ebből többet szoktunk), fehérrépa. Aki szereti a zöldségeket az mindent beletehet. Én teszek hozzá kis vajat, mustárt, borsot, paprikát. Összeturmixolom. Kenyérre kenem, rá egy kis sajt és be a melegszendvics sütőbe.
Aki szereti akkor lehet zöldfűszerekkel is ízesíteni. Tényleg mindenkinek a saját szája íze szerint. Néha ha megkívánom akkor májkrémből is szoktam csinálni.
Tésztát főznék, rá a villával összetört hal, paprika, paradicsom, ubi, saláta összetépkedve, fűszerezve. Nyammmmi
Én előbb meg szoktam párolni a borsót, gombát, majd a már puha rizst hozzákeverem. A hallal csak óvatosan, hogy ne menjen szét. A hal szaftjában is párolhatod a zöldségeket. Olvass el pár halas rizottó receptet. :)
viszont, ha a halat kiszeded a pöriből, összepépesíted, elkevered majonézzel, tejföllel, reszelt hagymával, + fűszerekkel, akkor sztem jó kis szendvicskrémet kaphatsz
Amúgy nem tudom, miért gond nekiállni? Nyilván ugyan az, mint egy akármilyen rizottó (rizs+ zöldségek), csak belekevered a haladat.
na, ez a probléma nagyon ismerős.....nálam is kevés fér csak a fagyiba....
Csak mert szerintem elég gusztustalanul összetörik a hal.
De ez is jó, csak kicsi a fagyasztónk :-( és az alapanyagokkal már tele van....
A halas témához nem tudok hozzászólni, mivel elég romlékony is.
Kisebb adagokkal nem próbálkoztál vagy csak 7végén tudsz főzni?
Én (szinte)sosem dobok ki kaját, vagy átalakítom vagy elfogy vagy lefagyasztom, ha olyan.
A spórolós tippeknél van pár hasznos tanács:o)
Jó ötlet a palacsinta is legközelebbre, most maradok a rizottónál. A borsót és a gombát a rizsbe főzzem meg?mármint a rizzsel együtt?
Daráld át a halhúst és ha nem is rizottót csinálsz belőle, lerakhatod párolt rizzsel. Tetejét, közét bőven tejföllel illetve a paprikás levével locsolhatod. Betolod a sütőbe még össze sül és egy salátával komplett kaja. Vagy a darált halhúsból gombócokat készítesz és betöltöd káposzta levélbe és töltött káposztát készítesz, esetleg a gombócokat bepanírozod és kisütöd.
és, ha esetleg simán lefagyasztod a maradék halpöridet, főzöl vmi mást, és vmikor előveszed, amikor épp nincs kedved/ időd főzni? Az nem jó? Én szoktam ilyet is :)
Ezt a melegszendvics krémet hogy csinálod áruld már el nekünk?
Amióta anyukám már csak apuval lakik (kb. 2 éve) azóta ő minden maradékot lefagyaszt és amikor nincs kedve főzni akkor előveszi. Ő is hozzászokott a nagyobb adagok elkészítéséhez és keveset már nem is tud főzni, viszont egy hétig nem akarják ugyan azt enni.
maradék rizsből másnap rizskoch
Én megtanultam kis adagokat főzni, így max. 2 napig eszük ugyanazt. De a leveshúsból és zöldségekből isteni melegszendvics krém készíthető ami mélyhűtőben is eláll.
Ha főzöl rizst, esetleg borsóval, gombával, majd hozzákevered a halat óvatosan, vagy kis paradicsommal összeforralva, makarónihoz is jó lehet. Ledarálhatod, és palacsintába töltöd, mint a Hortobágyi. Ha túl zaftos, szedd ki belőle a halat, és hagyj mellette kevesebb lét.
Én a megmaradt kiflikből mindig máglyarakást készítek.
túros csuszával ettük, mindig azzal csinálom.
vagy esteleg ha tennél a halpaprikásba savanyú káposztát és túrós csuszát tennél mellé, állítólag nagyon finom.
pld.: marhapöriből------> gulyásleves
sima lecsóból (ha nem ütsz rá tojást)-----> lecsós szelet (husi)
sült csirkéből-------> cézár sali, v hasonló
paprikás krumpliból------> krumplis tészta
sertés pröriből-------> hamis gulyás, vagy hortobágyi husos palacsinta
stb.....
hát ha kiszednéd a halat, a halnak már ugyis jó íze van.
De a halpaprikás elég szaftos...abból hogy lenne saláta?
További ajánlott fórumok: