Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kaja újrahasznosítás - ti hogy csinálnátok? fórum

Kaja újrahasznosítás - ti hogy csinálnátok? (beszélgetés)


1 2
36. ina87
2016. szept. 21. 13:51
attól függ mit főz az ember mert azért nem minden étel jó átalakítani más ételé,pl tésztafélékből lehet mást csinálni esetleg palacsintából egy egy köretből...
2016. szept. 20. 20:37
Ez a fórum befagyott?
34. l.luiselotte (válaszként erre: 3. - Reky123)
2012. nov. 14. 18:52
a kifliből csinálj gubát ( 10 kifli kell hozzá )
2012. nov. 14. 18:43
paprikás krumpliból -- krumplis tészta
2011. szept. 8. 12:07
Pöriböl-----gulyásleves
31. 7e992805d2 (válaszként erre: 30. - Banita32)
2011. szept. 8. 08:58
Kipróbálom majd köszi!
30. banita32 (válaszként erre: 18. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 16:53

Leveshusit kicsontozod, bele sárgarépa (mi ebből többet szoktunk), fehérrépa. Aki szereti a zöldségeket az mindent beletehet. Én teszek hozzá kis vajat, mustárt, borsot, paprikát. Összeturmixolom. Kenyérre kenem, rá egy kis sajt és be a melegszendvics sütőbe.

Aki szereti akkor lehet zöldfűszerekkel is ízesíteni. Tényleg mindenkinek a saját szája íze szerint. Néha ha megkívánom akkor májkrémből is szoktam csinálni.

2011. szept. 7. 14:16
Tésztát főznék, rá a villával összetört hal, paprika, paradicsom, ubi, saláta összetépkedve, fűszerezve. Nyammmmi
28. krinya5 (válaszként erre: 21. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 14:07
Én előbb meg szoktam párolni a borsót, gombát, majd a már puha rizst hozzákeverem. A hallal csak óvatosan, hogy ne menjen szét. A hal szaftjában is párolhatod a zöldségeket. Olvass el pár halas rizottó receptet. :)
2011. szept. 7. 14:06
viszont, ha a halat kiszeded a pöriből, összepépesíted, elkevered majonézzel, tejföllel, reszelt hagymával, + fűszerekkel, akkor sztem jó kis szendvicskrémet kaphatsz
26. andi6020 (válaszként erre: 24. - Andi6020)
2011. szept. 7. 14:06
Amúgy nem tudom, miért gond nekiállni? Nyilván ugyan az, mint egy akármilyen rizottó (rizs+ zöldségek), csak belekevered a haladat.
25. c1e9612cd3 (válaszként erre: 23. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 14:05
na, ez a probléma nagyon ismerős.....nálam is kevés fér csak a fagyiba....
24. andi6020 (válaszként erre: 5. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 14:04
Csak mert szerintem elég gusztustalanul összetörik a hal.
23. 7e992805d2 (válaszként erre: 19. - C1e9612cd3)
2011. szept. 7. 14:01
De ez is jó, csak kicsi a fagyasztónk :-( és az alapanyagokkal már tele van....
22. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 14:01

A halas témához nem tudok hozzászólni, mivel elég romlékony is.

Kisebb adagokkal nem próbálkoztál vagy csak 7végén tudsz főzni?

Én (szinte)sosem dobok ki kaját, vagy átalakítom vagy elfogy vagy lefagyasztom, ha olyan.

A spórolós tippeknél van pár hasznos tanács:o)

21. 7e992805d2 (válaszként erre: 14. - Krinya5)
2011. szept. 7. 14:00
Jó ötlet a palacsinta is legközelebbre, most maradok a rizottónál. A borsót és a gombát a rizsbe főzzem meg?mármint a rizzsel együtt?
20. cel (válaszként erre: 1. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 13:59
Daráld át a halhúst és ha nem is rizottót csinálsz belőle, lerakhatod párolt rizzsel. Tetejét, közét bőven tejföllel illetve a paprikás levével locsolhatod. Betolod a sütőbe még össze sül és egy salátával komplett kaja. Vagy a darált halhúsból gombócokat készítesz és betöltöd káposzta levélbe és töltött káposztát készítesz, esetleg a gombócokat bepanírozod és kisütöd.
2011. szept. 7. 13:59
és, ha esetleg simán lefagyasztod a maradék halpöridet, főzöl vmi mást, és vmikor előveszed, amikor épp nincs kedved/ időd főzni? Az nem jó? Én szoktam ilyet is :)
18. 7e992805d2 (válaszként erre: 15. - Banita32)
2011. szept. 7. 13:59
Ezt a melegszendvics krémet hogy csinálod áruld már el nekünk?
17. rohiani (válaszként erre: 1. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 13:58
Amióta anyukám már csak apuval lakik (kb. 2 éve) azóta ő minden maradékot lefagyaszt és amikor nincs kedve főzni akkor előveszi. Ő is hozzászokott a nagyobb adagok elkészítéséhez és keveset már nem is tud főzni, viszont egy hétig nem akarják ugyan azt enni.
2011. szept. 7. 13:58
maradék rizsből másnap rizskoch
2011. szept. 7. 13:58
Én megtanultam kis adagokat főzni, így max. 2 napig eszük ugyanazt. De a leveshúsból és zöldségekből isteni melegszendvics krém készíthető ami mélyhűtőben is eláll.
2011. szept. 7. 13:56
Ha főzöl rizst, esetleg borsóval, gombával, majd hozzákevered a halat óvatosan, vagy kis paradicsommal összeforralva, makarónihoz is jó lehet. Ledarálhatod, és palacsintába töltöd, mint a Hortobágyi. Ha túl zaftos, szedd ki belőle a halat, és hagyj mellette kevesebb lét.
13. 7e992805d2 (válaszként erre: 9. - C1e9612cd3)
2011. szept. 7. 13:56
ezek jók köszi.
12. kevian (válaszként erre: 3. - Reky123)
2011. szept. 7. 13:56
Én a megmaradt kiflikből mindig máglyarakást készítek.
11. 7e992805d2 (válaszként erre: 10. - Reky123)
2011. szept. 7. 13:55
túros csuszával ettük, mindig azzal csinálom.
2011. szept. 7. 13:54
vagy esteleg ha tennél a halpaprikásba savanyú káposztát és túrós csuszát tennél mellé, állítólag nagyon finom.
9. c1e9612cd3 (válaszként erre: 1. - 7e992805d2)
2011. szept. 7. 13:54

pld.: marhapöriből------> gulyásleves

sima lecsóból (ha nem ütsz rá tojást)-----> lecsós szelet (husi)

sült csirkéből-------> cézár sali, v hasonló

paprikás krumpliból------> krumplis tészta

sertés pröriből-------> hamis gulyás, vagy hortobágyi husos palacsinta

stb.....

2011. szept. 7. 13:52
hát ha kiszednéd a halat, a halnak már ugyis jó íze van.
7. 7e992805d2 (válaszként erre: 6. - Reky123)
2011. szept. 7. 13:51
De a halpaprikás elég szaftos...abból hogy lenne saláta?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook