Jogos-e a főnök viselkedése? (tudásbázis)
Kedves FI!
Mit intéztél? Mire jutottál?
A márkanév ismerős igen.
Olyan, mintha az ember oda lenne "kötve" valamihez folyamatosan?...uh.
Igen ,ahol én dolgoztam telefonokat szereltünk össze.
Ismerősen cseng a Blackberry?/Nem most volt./
Ott sem ittunk eleget,túl macerás volt WC menni.
Szólj a sorvezetőnek ,az vagy beáll helyetted ,vagy nem.
A feszültség mentesítés miatt egy ponton a bokánk rögzítve volt az asztalhoz a cellában.(nem elírás, tényleg így hívták)Azt levenni ,átmenni a csillagkapun stb..
Járt a céghez nyáron a mentő gyakran.
Vizet sem,mikor én ilyen helyen dolgoztam.
Lehet mára már engedik.
Voltak ájulások nyaranta ,nem kevés.
Aki nem dolgozott összeszerelő operátorként ,el sem tudja képzelni.
Én gyűlöltem tiszta szívemből.
Ezután kötelező lenne kiadni egyben a 20 percet!
Vagy közben.
A szerződésedben mi van? Megállapodtatok külön, hogy 4x5 perc szünet van?
Vagy, hogy alakult ki ez?
Nem kellene újra beszélni? Legyen 2x10 perc esetleg, vagy ha nem 8 órát dolgozol, akkor 4x10 perc.
Én egyébként a kávét sosem viszem magammal. Én azt az asztalomnál iszom meg, ahogy a kajámat is munka közben fogyasztom el. Igen olvastam, hogy te ezt valószínűleg nem teheted meg. Gondolom az ilyen gépek mellett nem lehet enni és inni.
Cigire talán elég az 5 perc.
Persze, a kabátomat én nem külön öltözőben tartom, hanem egy fogason az irodában, amit felkapok és már megyek is.
De ugye nálunk nem ilyen szigorú semmi. Nem percre pontosan kezdünk, ahogy a befejezés sem úgy van, hogy eldobom pontban 4-kor a tollat, ebédidő sem úgy van, hogy stopperolják és semmi...
Kiváncsi vagyok. Azt is mond, ha kell le is irod a sérelmeid, tapasztalataid. Papir kell és arra hivatalosan is válaszolniuk kell. (minőségügy, igazgatók, felettes szervek, stb.)
Sok sikert!
És a munkaközi szünetek:
4 órás munkavégzésnél nincs szünet.
6 órásnál már 20 perc,
9 órásnál több munka esetében +25 perc, azaz összesen 45 perc jár és maximum 60 perces lehet, de ez külön megegyezés.
Amit úgy kell kiadni, hogy egyszer 20 percnek egyben kell lennie, azaz nem lehet 4x5 perc a szünet.
A munkaközi szünetre nincs fizetés, ezért van az, hogy nem 8 órát dolgozunk naponta, hanem 8 óra 20 percet.
Az egészségügyi szünet viszont a munkaidő része, azaz munkaidőben simán ki lehet menni pisilni, stb., ezért nem vonhatnak le fizetést és nem dolgoztathatják le.
Szerintem, simán meg lehet egyezni főnökkel a szünettel kapcsolatban.
Én pl. nem szoktam ebédelni menni, hanem az íróasztalomnál eszek meg egy szendvicset és közben dolgozok, azaz a 20 percemet nem veszem ki, de szoktam cigizni 2-3 alkalommal naponta. Ez jellemzően belefér a 20 percbe, de az sem baj, ha nem, mert úgy is tovább szoktam dolgozni.
Nálunk a call centereseknek óránként 10 perc szünetük van, és be van osztva, hogy ki, mikor mehet szünetre, mert mindig kell x embernek a helyén lenni.
Én soha nem adnám senkinek oda a telefonomat.
Ez tényleg dedó.
Azért kapnak több fizetést, mert nem fizetnek adót, de ez nem azt jelenti, hogy őket több fizetésért alkalmazzák.
Nem is értem, hogy embereket ez miért zavar?
Az lenne a genyóság, ha annyival kevesebbért alkalmaznák őket, hogy észre sem vennék az adómentességet.
Azt gondolom, hogy jogosan stopperolják a kint töltött idődet.
Ha erre van érkezésed, akkor legyen elég az 5 perc és ne 9 percig szüttyögj.
"3 év után végkielégítés is jár."
Ez így általánosságban nem igaz.
Írásban, hivatalosan, tényleges illetékesnél( nem a kekeckedő kisfőnök hanem a mszerződés szerinti munkáltató ) hogy nyoma legyen.Mviszony megszűnéséhez olvasnivaló :
3 év után végkielégítés is jár.
Tényleg az! Alig bírtam magam visszafogni. De úgy döntöttem csendben maradok és szó nélkül felmegyek a nagyfőnökhöz tálalni. Soha nem vagyok és nem is voltam áruló. De itt az ideje. Én mondtam, csak egyszer fogok, de az nagyot fog szólni.
Köszönöm a hozzászólást mindenkinek! 😘
Mindenképpen érdekel! :)
Felháborító a helyzet!
Ez bizony így van. De már ismerem a szlogent. Nem kell vele visszaélni. 😀
Hétfőn meglátjuk mi lesz. Bármi lesz, írok. Persze csak ha érdekel itt valakit a történetem. :)
Helyes!
És arra mindenképp figyelj, hogy te vagy akire szükség van! A ”bármikor találok a helyedre 10 másikat” szlogen már nagyon rég nem él. Te vagy az aki dolgozik, neki még szüksége van rád.
Szóval úgy add elő magad,hogy nem vagy hajlandó ezt a viselkedést eltűrni,mert nem azért dolgozol itt,hogy megalazzon.
Én sem szándékosan írtam ,csak ez adott lökést ,hogy merjünk váltani.
Itthon sok helyről visszadobtak minket ,és így jött az ötlet ,külföld.
Soha nem éreztettem ,hogy az én utam a jobb ,nekünk nem volt más választásunk.
További ajánlott fórumok:
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ez normális viselkedés?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Vajon mi lehet ilyen viselkedés mögött?
- Mikor lehet aggódni egy kamasz viselkedése miatt...?