Jogi irányú továbbtanulás... (beszélgetős fórum)
köszi a bíztatást :)
most meg a tandíjaktól dobtam egy hátast... én ennyi pénzt nem fogok kifizetni, ill. nem tudok kifizetni. sajnos nincs a háttérben anyuci és apuci akik segíteni tudnának.
1 lehetőség maradt, mégpedig az, h kifizettetem a főnökömmel....de erre nem sok esély van
a helyzet az, hogy lehet a 3 éves főiskolai képzést választom, amit te is mondtál, az igazságügyi igazgatási szakot. Ez nem lesz egy olyan szakma, amivel majd dől a lé, de legalább lesz diplomám és azért vm. köze lesz a joghoz. :)
még megálmodom... inkább csak 3 évig szívok, mint öt :D
oh még egy már meg sem kottyanna... ;) Én amit látok, hogy totál elnőiesedett a szakma. Itt most a jogász-szakmáról beszélek és nem csak az ügyvédségről. Ha eltekintünk a kapcsolati tőkétől akkor is hihetetlen hátrány nőnek lenni.
Például ma beszéltem egy ismerős lánnyal, 2 nyelvvizsga, summa cum laude, OTDK 1. hely és sehova nem kell? Míg a fiúkat általában több helyre is felveszik, előrejutásról már ne is beszéljünk...
Nekem mákom van a főnökeimmel, az egyiknek jártam az óráira, pörögtem nálam, igyekeztem kitaposni az utat diploma utánra, de még így is közölték a felvételi elbeszélgetésen, hogy csak azért jöhetek én, mert nem jelentkezett pasi-jelölt. Hát kösz
igen tudom, h jogász vagy, már "találkoztunk"
nem szeretnél egy újabb konkurenciát, igaz?
Ha van egy jogi asszisztensi végzettséged, akkor szerintem felesleges mellé ezek közül bármelyiket is tanulnod...
Én jogot végeztem, imádom, szeretem, megkínlódtam érte, de minek is? Dunát-Tiszát lehet velünk -jogászokkal- rekeszteni.
Az igazgatási irányú állásokat is már jogászok ostromolják, sajnos
:-D
Anya vagyok:-P
:DDD ez így van :)
te is jogász vagy? :))
rendben,köszi a segítséget.. :DDDDDD
úgy látszik két síkon gondolkodunk.
Én nem akarok más lenni, mint a többiek, nem akarok karriert, mivel nekem a család az első, az anyagi haszonszerzés az utsó helyen szerepel.
én azt tudom, hogy tök jó lenne a jogász szakma, de előttem van rengeteg negatív példa, ami totálisan eltántorít az egésztől
a főnöknőm is csak úgy tudott életben maradni, h ismerősök útján kapott fix megbízást
További ajánlott fórumok:
- Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után
- Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni?
- Figyelemzavaros gyerek továbbtanulása
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- 18 éves leválása, továbbtanulás
- Szeretnék továbbtanulni, de ha jövőre belevágok, 42 éves...