Joghurtos tökparfé á la Tilla recept
35 perc
A Joghurtos tökparfé á la Tilla hozzávalói:
4 dl natúr joghurt
4 dl habtejszín (előtte hűtőbe)
50 dkg sütőtök
10 dkg porcukor
250 g müzli
fahéj
A Joghurtos tökparfé á la Tilla elkészítési módja:
Tilla receptjében nem szerepel, de én megsütöttem a tököt, gondolom nem nyersen kell megcsinálni... A tök magját kikaparjuk, majd a húsát péppé turmixoljuk. A joghurtot összekeverjük a porcukorral, majd óvatosan beledolgozzuk a habbá vert tejszínt. Az elkészült parfét kétfelé osztjuk, és az egyikhez hozzákerverjük a tökpépet. A krémeket két tálba öntjük, majd 30 percre a mélyhűtőbe tesszük. Tálaláskor üvegpohárba egymásra rétegezzük a kétféle parfét, müzlivel díszítjük, és megszórjuk a tetejét fahéjjal.
Isteni finom, nem igazán édes, pont ezért olyan jó. A tökös trutyi nem túl gusztusos így elsőre, és a BEST-ben, ahol a recept volt, a képen sokkal jobban is nézett ki, de gondolom gasztrofotós kicsit megspékelte :)
Két barátnőmnek készítettem el, akik nem rajonganak az édes dolgokért és a sütőtököt sem igazán szeretik... na ez elfogyott sitty-sutty.
Jó sok fahéjjal az igazi.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. nov. 8. 09:35
A joghurtos tökparfé á la tilla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.