Joghurtos bulgursaláta pulykahússal recept
30 perc
Zsírszegény
375 kcal
16 gramm
40 gramm
400g pulykamellfilé
400g bulgur
2 db lilahagyma
1 nagydoboz zöldborsó+ sárgarépa konzerv
300g naturjoghurt
Olaj
Só
Bors
Petrezselyem
Ételízesítő
A Joghurtos bulgursaláta pulykahússal elkészítési módja:
A bulgurt megmossuk, majd 6 dl vízzel, amibe tettünk egy evőkanál ételízesítőt, vagy leveskockát és sót, feltesszük főni. Amint felfőtt egészen kicsire vesszük a tüzet alatta, majd fedő alatt puhára pároljuk. Kb. 10 perc. A húst kis kockára, vagy csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk. Ha kész rátesszük a bulgur tetejére, még nem keverjük el. A lilahagymát kis kockákra vágjuk, a húsos serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. Kb.4-5 perc. Ha kész ráöntjük a húsra, majd az egészet összekeverjük. A joghurtot sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy jó nagy evőkanálnyi arpóra vágott petrezselymet, összekeverjük, majd a bulgurhoz öntjük. Elkeverjük, kész.
A pulykahúst más hússal is helyettesíthetjük.
A borsót, répát frissen is készíthetjük, csak akkor előtte pároljuk meg. Ennek megfelelően megnő az elkészítési idő is.
A joghurtot nem muszáj hozzákeverni, lehet személyenként is adagolni tálalásnál, anélkül is finom.
A fehérjetartalma: 26 gramm
A megadott értékek 350 g -kész ételre vonatkoznak.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2019. febr. 27. 12:38
A joghurtos bulgursaláta pulykahússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.