Jóga (beszélgetés)
Sziasztok! Ma hallottam egy érdekes előadást, egy paptól, hogy ezek a keleti gyógymódok és gyakorlatok nem jó erőket használnak fel, mert keletről olyan vallásból erednek, ahol ezeknek a különböző pózoknak meg gyakorlatoknak olyan jelntésük van, amik démonokat idéznek meg, ill. a gonoszt hivják be. UGyhogy vigyázzatok vele!
Helyesbítek, csak neten keresd, könyvesboltban hiánycikk...
Keress rá neten, de könyvesboltban is kapható.
Hol tudom ezeket a gyakorlatokat megnézni?
Mindenkinek ajánlom az 5 tibeti jógagyakorlat(rítus) végzését. Fogyaszt, izmosít, méregtelenít, gyógyít. A hangulatom is jobb tőle. És a legjobb: napi 20 perc alatt megvan, egyszerű, nincs ugrándozás és órákig tartó izzadás...
Azonnal alkalmazhatod ezt a technikát,amit itt leírtál,ha nem erőlteted túl a belégzést,mint amire képes vagy,felfrissülsz tőle,és megnyugszol,de ha erőlteted,szédülést is okozhat.
Igen ma olvastam a neten. Ott a hasi légzéssel kezdi, majd a bordalégzés és végül a mellkasi légzéssel fejezi be, aztán kifújás. Mikor kell a különböző technikákat alkalmazni és mikor a kombinált technikát?
Én alkalmazom,ami hasi légzést jelent lényegében,de van többfajta légzőtechnika is a jógában.Olvastál róla,hogyan kell?
A jógalégzést is kell alkalmaznunk, vagy az egy másik műfaj?
Akkor azt nem nekem találták ki. A tempósabb mozgást igénylő sportokat ma már hanyagolom, de azokat jobban szerettem társaságban végezni. Nekem sajnos naponta 1 óránál nincs több időm a sportra, de igyekszem ezt betartani most már minden nap.
Nem,a capoeira egy ütemes harcművészeti ágazat.Én az aerobic részét végzem,tehát nem kifejezetten a harcművészeti részét.Annak jó,aki szereti a tempósabb mozgásformákat,kiválóan erősíti a hát izmait főleg.
A súlyokat még kihagyom, még sokat kell fejlődnöm addig.
Az Ágipilates DVD van meg és nagyon szeretem. A capoeirat nem ismerem. Ez is hasonló mozgásforma?
Rendszeresen űzöm:))Nagyon jó torna,nekem nagyon bevált,de azért szeretem még a capoeirat is:))Sokféle sport érdekel,mert imádok mozogni,sportolni,szeretem a súlyzózást is.A pilatesnél is használom a súlyokat,így jobban érzem az izmaimat.Ha van kedved,próbáld ki,lehet jó pilates edzéstervre bukkanni az újságokban is,mert én sem mentem el oktatóhoz,de vannak DVD-im is,amik szintén sokat segítenek a helyes elsajátításban.
Köszi a jó tanácsokat, megfogadom. Nagyon jó, hogy segítesz nekem, mert a körülöttem élők sajnos nem értenek a jógához.
Egyre jobban érzem magam tőle és sokkal rugalmasabbak az izmaim is.
Mi a véleményed a pilatesről?
Én mindennap jógázom.A másik kérdésedre pedig a válaszom,hogy igen,képes megerősíteni a hasizmokat a jóga,de nem árt,ha kiegészíted sima hasizomgyakorlatokkal,ha az a célod,hogy kifejezetten lapos hasaid legyenek,mert hát azért,hogy lapos hasad legyen,nem elég heti két-háromszori jógázás.Mindenképpen ajánlom,hogy egészítsd ki egyéb kedvenc hasizomgyakorlatokkal(ajánlanám a callanetics-féle hasazást),de persze ez bármi lehet.
Vérzés alatt tartózkodni kell a gyertyaállás,ekeállás mindenfajta változatától!Vérzésed alatt ezeket ne végezd!Erősítheti a vérzést a talajon ülve előrehajlás nyújtott lábra gyakorlata.Ezekre figyelj oda,ha nem akarsz magadnak problémákat ezektől.Kitartás!Jól csinálod!:)
A hasizmommal nekem is gond van. Szerintem megerősödik a jógától, de nem baj, ha gyúrsz rá máshogy is. Az soha nem árthat.
Nem, ezt nem tudtam, de akkor nem is jógáztam. Nagyon jó, hogy írsz ezekről a dolgokról, mert ezek felvetődtek bennem épp a minap.
A hasizmommal gond van azt érzem. A jóga meg fogja erősíteni annyira, hogy el tudjam végezni a gyakorlatokat, vagy másképpen kell edzenem rá?
Te hetente mennyi időt szánsz a jógára?
Ugyan már,jól csinálod,maga a gyakorlás,a mozgás hidd el,jót tesz neked,anélkül is,ha nem konkrétan a csakráidra irányítod figyelmedet.Később egyébként annyira tudsz majd koncentrálni,hogy ha akarod,a csakrákra is koncentrálhatsz.Szerintem egyenlőre a légzésre koncentrálás,és a gyakorlat helyes végrehajtása legyen a cél.Hidd el,érezni fogod,ha elérted azt a szintet,hogy nem kell annyira odafigyelned a testedre,csak a meditálást,megnyugodást fogod érzékelni,és az nagyon jó.De azt ugye tudod,hogy bizonyos gyakorlatokat nem szabad vérzés alatt végezni?
A gyakorlatokat elég jól el tudom végezni, persze van mit tökéletesíteni rajta. Főleg a hasizmom nem akar úgy dolgozni ahogy kellene.
Ezen a DVD-n nincs sem bemelegítés, se pedig nyújtás-lazítás a végén. Azért meg szoktam csinálni amit a pilates után is mindíg.
De!
Néztem a neten jóga gyakorlatokat, ott egészen más az egész. Gyakorlat közben a csakráinkra kell koncentrálni és az energiára. Ezáltal teljesen elbizonytalanodtam, hogy amit én csinálok az lehet nem is jó? Ugyanis ebben semmi ilyesmiről szó sincs.
Most mit tegyek?
Hogy megy azóta a jógázás?:))Mesélj:))
Hajrááá!Nekem nem ártott,mióta tornázok önmagamtól,immár nyolc éve...
Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat, úgy látom eddig mindenkinek más a tapasztalata.
Sajnos azért vetettem fel ezt a témát, mert egy kisvárosban élek és nincs lehetőség jóga foglalkozásokra járni. Talán a megyeközpontban, de az sem biztos és messze is van. Megvettem az "Ébreszd fel a tested" DVD-t és próbálom jól csinálni. Remélem ártani nem ártok vele magamnak! Ismeri valaki ezt a DVD-t? Ha igen, mi a véleményetek róla?
Az Ágipilates is megvan, a kezdő program már egész jól megy. Igaz ez nem kimondottan jóga, de hasonlít és én szeretem. Ezt is jó lenne csoportban kipróbálni, kontrollálni, hogy jó-e amit csinálok.
Sziasztok, most írok ebbe a fórumba először. Én kipróbáltam a jógát csoportban és otthon is. Nekem a csoportos jött be igazán.Talán azért, mert nekem fontos a lelki kapcsolat is a többiekkel ahhoz, hogy tényleg testtel-lélekkel részt tudjak venni a foglalkozáson.
Szerintem érdemes elmenni órára, mert a légzésszinkront, a helyes légzést még ott sem egyszerű elsajátítani, hát még dvd-ről.
Én meg tudtam tanulni,nem jártam soha órákra,és nekem jobban is esik a magam nyugalmában,itthon.Szerintem meg tudod tanulni,ami a dvd-én van,és tudod követni az anyagot is,én könyvből tanultam meg,később vettem csak dvd-ét.Így tanultam meg callaneticsezni,jógázni,capoeirázni is.Sok sikert hozzá!:))
További ajánlott fórumok: