Jar mosogatószer (citromos) (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma mondták meg a kivizsgálás eredményét, miszerint a perubalzsamra és a higanyra vagyok allergiás. Sajnos, a perubalzsam szinte mindenhol jelen van (illatszerek, illatosított tisztálkodó szerek, testápolók, dezodorok, tisztítószerek illatanyagai), fűszerekben (fahéj, szegfűszeg, vanília, curry, ketchup, esszenciák), élelmiszerekben (pácolt és sózott zöldségek, savanyúságok, májkrémek, citrusfélék és héjukat tartalmazó termékek, Na-benzoattal tartósított élelmiszerek, üdítők, illatosított teák, kóla), gyógyszerekben (köptetők, gyógynövénykrémek, tinktúrák, kátránytartalmú készítmények, ragtapaszok, gyanták, dohányáruk).
Elég hosszú a skála, így nehéz megállapítani a konkrét allergiát okozó anyagot.
nem tudom mit akartál ezzel a linkkel, de szerintem ha érdekel a téma, akkor még olvasgass, mennyire káros anyag:)
tipikusan ettől szárad a bőr. (próbáld csak meg a tusfürdőd-szappanod lecserélni néhány hétre sls mentes termékre, és magad is megtapasztalod :)
nem a citromtól szárad ki a kezed, hanem az SLS-től (ez a habzóanyag a mosogatószerben...is).
vegyél valami olyat, amiben nincs, vagy húzz gumikesztyűt.
Én is vettem néha denkmit mosogatószert, és jó volt. Karácsonykor az ünnep hevében vettem egy fahéjas-bogyósgyümölcsöset. Nem oldja jól a zsírt, de habzik, mint a veszett fene. A férjem meg azt mondta, olyan szaga van, hogy nem bírja elviselni, ő nem is használja. A felmosóvízbe nem teszek sokat, de jól láthatóan megszínezi rózsaszínre. Ez a szériájuk nem jött be.
A kéz szárazságra, köröm törésre, lakk védelemre szerintem a hatékony megoldás a gumikesztyű.
Lehet hogy nem figyelek eléggé a részletekre.
Az én bajom.
Ha a férjem mosogat, ő mindig a régi ultraport használja.
Amúgy, valóban nem biztos, hogy a mosogatószer a hibás, mert nemrég Harkányban voltam, és ott hallottam egy férfitől, hogy neki is ilyen a keze, pedig ő nem szokott mosogatni.
Mert pasi vagy. Dehogy egyformák :D
Az ultra szuper volt :D
De gondolom, egy nőnél annyira nem tetszene neked sem a száraz, vörös foltos, berepedezett kéz. :) Nem beszélve arról, hogy fáj is.
Én is szoktam vele kezet is lemosni, mert a zsiradékot a szappan nem viszi le. Vagy rosszat használunk. :)
Száraz a kezem, de nem foglalkozom vele. Sőt az én szakmámban az kifejezetten jó, véd az áramütéstől.
A mosogatószert gyakran használom kézmosásra is, mert jobban leviszi a koszt mint mondjuk egy folyékony szappan.
Csak én vagyok az aki gyakorlatilag semmilyen különbséget nem bírok felfedezni a mosogatószerek között?
Nyomok egy kicsit belőle szétdörzsölöm, leöblítem, mindegyik ugyanúgy működik. Sajnos egyik sem mosogat el helyettem. Én a tévét nézem közben. A seregben ultrával mosogattunk, az is tökéletes volt.
További ajánlott fórumok:
- Az igaz, hogy a citromos víz zsírégető?
- Milyen gyakran cseréled újra a mosogatószivacsot?
- Létezik olyan hogy a mosogatószerbe gázolaj van?
- Ki milyen gépi mosogatószert tudna ajánlani?
- Felültöltős mosógépben lehet a mosogatószer és öblitő adagoló műanyag tartály nélkül is mosni?
- Mosogatógépbe keresek folyékony foszfátmentes mosogatószert.Ki milyet használ?