Japán sárgarépás-hagymás káposztasaláta fűszeres joghurttal recept


1 kis fej káposzta
2 sárgarépa
1 fej hagyma
3 dl joghurt
mokkáskanálnyi őrölt gyömbér
mokkáskanálnyi fehérbors
teáskanálnyi só
A Japán sárgarépás-hagymás káposztasaláta fűszeres joghurttal elkészítési módja:
A káposztafej külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk. A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, tálba tesszük. Meghámozzuk a répát, és nagylyukú reszelőn a káposztacsíkokhoz reszeljük. Meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk a hagymát. Ezt is a káposztához adjuk, majd a káposztás-hagymás-répás keveréket az egy teáskanálnyi sóval nagyon alaposan összekeverjük. Hagyjuk kb. 20 percig állni, amíg a keverék is levet enged. A joghurtot elkeverjük a gyömbérrel és a fehérborssal. A káposztás keveréket alaposan kinyomkodjuk, és a joghurtos keverékbe forgatjuk.
(Fogyókúrás.)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. márc. 14. 06:33
A japán sárgarépás-hagymás káposztasaláta fűszeres joghurttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.