Japán és kínai ételek alapanyagai (beszélgetés)
Tofut pl kapsz nagyobb bioboltban. Amikor utoljara lattam kb ugy nezett ki mint egy gesztenyepurekocka.
Amugy neten is lehet rendelni dolgokat.
Corában esélyes a többit megtalálni
amúgy meg Pesten a nagy vásárcsarnokban kapható az ázsiás boltban minden, még cápauszony is :)
mogyoróolaj a Tescoban van
rizsecet szintén, sushi rizs is, hoshinszósz is
Karácsonyra a vőlegényemtől kaptam egy ázsiai ételek receptkönyvet, hiszen ezeket imádom. Tudjátok, olyan Wasabi ételbár-féle receptekkel. Imádom a szójaszószos, édes-savanyús, és különleges fűszerezésű ételeket...
Szóval a lényeg az, hogy debreceni vagyok, és sehol nem találom az alapanyagokat. Hol lehet beszerezni ezeket Debrecenben? Miért csak külföldön, vagy csak Pesten van ilyen bolt?
Egyébként (nem viccelek) 220 oldalon keresztül csupán 1 recept volt, amit a boltokban meg lehet találni. Ki hallott már olyanról, hogy földimogyoróolaj, mirin, rizsecet, gjóza-wonton tésztaalap, dasigranulátum, tempuraliszt, hoisinszósz és még sorolhatnám.
Segítsetek! Kiakadtam, amikor a Tesco-ban sem találtam ilyen dolgokat.. :( pedig jó lenne itthon megcsinálni, mint jó drágán megvenni.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- A kínai ételek vajon hízlalnak?
- Könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, kevés alapanyagot igénylő ételek. Ki tud ilyeneket?
- Téli friss salátánk alapanyaga - a kínai kel