Izzadtságszag 4 évesnél (beszélgetés)
Al vegyületektől mentes, mint írja.
Csak maga a timsó Kálium-Aluminium-Szulfát. Nekem ugyan nincsen ellenvetésem felnőttként az Al-os izzadásgátlók szemben, mivel valóban működnek (ideig-óráig), de továbbra is azt mondom, hogy egy 4 évesnek inkább ne.
Régen a háztartásokban a borotválkozás miatti vágások vérzésének enyhítésére is használták. Egy 4 éves kis hónalja olyan kis vékony bőrű, hogy ez a szer egy idő után megkeményítené, mivel nincs saját zsírosodása a hónaljnak.
Inkább mosdatni gyakrabban, vagy az ételekkel kísérletezgetni.
Nálunk a nagyoknál 10-12 éves kor körül kezdődött a "szagos" izzadás. De gondolom ez is egyéni lehet.
Nem tudom, de ezt az előbb olvastam. Hátha...
5/5 Fokozott izzadás
Ez furcsán hangozhat, mégis az egyik legjellemzőbb tünet a D-vitamin hiányban szenvedőknél.
Ha nyugalmi állapotban vagy kisebb,minimális mértékű fizikai terhelés során is erős izzadást tapasztalsz, akkor mindenképpen kezdj el gyanakodni.
Ilyenkor érdemes lehet megnézetned, hogy megfelelő-e a D-vitamin szinted és amennyiben az a normális mérték alá csökkent, úgy fontos, hogy gondoskodj a pótlásáról.
Ha ezt a tesztet nem bírja,ajánlom a CentrumLab-ot,ott fizetősen ugyan de megtudják vérből nézni mizu.
A másik ami nekem is eszembejutott a cukor,bár minden általános vérvételnél nézik..
Igen találkoztam, akik olyan körülmények közt élnek, és van úgy, hogy napokig, vagy esetleg egy hétig sem tisztálkodnak.
De aki naponta tisztálkodik és a szaga mégis egy sertéstelepére hasonlít ott valami probléma áll a háttérben. Erre szerettem volna rávilágítani és nem kötekedni szeretnék. Valószínű a gyermekednél is valami hasonló gond lehet.
A cukra rendben van?
Egy vérvétel után is összeesik. Itt 17 allergént kentek fel az alkarra ahogy megkarcolták rá 2 perce rosszul lett a sok izgalomtól éa úgy kanalaztam össze. Az orvosok nem tudták hirtelen eldönteni mitől lett rosszul így letörölték a kezét. 20 percet kellett volna várni hát így nem derült ki. 1 éven belül pedig nem végzik el újra.
De gyanítom hasonló játszik nála is mint nálam. Nekem por, poratka, virágpor,bizsufém, gyógyszer, kozmetika se mindegy. Kisebbikem az pl kapásból tejfehérje allergiásan született
En meg nem mondom mi volt az, amit ittam gyerekkent, de kb. pollen szezon elott 2-3 honappal kellett kezdeni. Valami vitamin, nyomelem kotyvalek volt, es nagyon bevallt.
Nekem gyengek a nyalkahartyaim, es sokat szenvedtem a pollenektol. Sokszor ugy ebredtem, hogy nem tudtam kinyitni a szemem, mert be a pillaim osszeragadtak vastagon a csipatol, es reggeltol estig tusszogtem, es egesz nyaron voros volt a szemem.
Gyogyszerezni meg senki nem akar, ha nem feltetlen szukseges, de en ettem a Claritint 10 evig minden nyaron, ha nem akartam fulldokolni.
Joparszor osszeeestem, mert annyira kohogtem, hogy nem kaptam levegot. A "fenyes" nyalkahattya meg jo alap a fertozesekre a most mar lassan mindenhol legkondicionalt helyeken.
Valamit biztos talasz. Es ha az orvosok nem talalnak indokot, siman elmulhat magatol.
Nekem felnottkent volt parszor, hogy a ciklusom megvaltozott, es folytron izzadtam, mintha klimaxolnek par honapig.
De amugy az unokahugom is valamikor sokat izzadt. Eleg ritkan latuk egymast, de egy nyaron folyotn izzadt. Szerintem csak nekem tunt fel, mert en ritkan lattam.
Nyilvan nalatok a szag miatt kell utanajarni mi lehet a baj.
En meg arra gondoltam, ha fertotlenito szappant szasznalnatok mikor delutan hazamegy, es megmosakszik,ll segithet. Mert akarmilyen deobol en is a legkevesebbett hasznalnam.
Juj nem, mimóza semmiképp sem. Csak ma tényleg nagyon elfáradtam agyilag. Mondjuk nem nehéz egy 4 éves és egy 16 hós mellett. De igyekszem nem szabadjára engedni a házisárkányt.
Ma egyszerűen nem vagyok toppon, az infórmáció feldolgozásom is nehézkes 😅 és lehet hogy ma kicsit érzékeny hp vagyok
Nem azt semmiképp se szeretném.
Épp így voltunk kb ezzel az egész kivizsgálással mielőtt beigazolódott az allergia.
Füll orr gégész mindenáron kiakarta vetetni az orrmandulát. Nem engedtem tovább vittem. És lám még sincs orrmandula túl tengés csak allergiás időszakban úgy bedurran az orra hogy alig kap levegőt plusz köhög. Persze hogy az allergiás asztmát tőlem hozza 🙄
Nem a bőre nem zsíros.
Mindenhol izzad a tenyerét leszámítva meg a talpát. Leginkább a feje tetejéről ömlik a víz patakokban és onnan mindene tiszta csutak.
Még nem sikerült körbe néznem de ha már választok bármit dezodor témában csak is valami teljes natúrt az allergia miatt.
Kérdezd meg férjemet aki kőműves, reggeltől estig a tűző napon nyári időszakban, hányszor tudja magát felfrissiteni munka közben.
De nem ez a lényeg. Hanem a 4 éves kislányunk.
Neked is írom ha szeretnél kötekedni nem jó helyen jársz 😂
A zsiros bor is rendellenes 4 evesen.
2. pont szerintem nem igaz. Azert mert kevesebb a bakterisum, es bomlasanyag, tobb nedvesseget termel a mirigy? Ez hulyeseg.
Ne vedd magadra, szerintem Plo nem kotozkodni akart.
Nekem pl. az ocsemnek van olyan labszaga, hogy ihaj! Es ilyen volt mar mielott pubertas korba lepett. Amikor hazajott a sulibol az erkelyre kellett kitennie a zokniat kieszellozni. Pedig rendesen tisztalkodott, nem muszalas
zoknija volt, nem mubor cipo. Nem volt, nincs gombaja. Egyszerien ilyen a floraja. Tobbet veszodik vele, mint mas.
Egy 4 evesnel ez biztosan nem normalis :(
További ajánlott fórumok:
- Az normális, ha egy férfinek barnás-narancssárgás az alsógatyája? Ez izzadtság?
- Ötleteket kérek, várok egy kényes témához! Ruhán izzadtságszag. Hogy vegyem ki belőle?
- Hogyan kell a ruhákból eltávolítani az izzadtság okozta sárga foltot?
- Valaki használt már izzadtságot felfogó hónaljbetétet? Tapasztalatok?
- Tenyérre szeretnék tetováltatni, de azt hallottam, hogy izzadtság miatt nem ajánlott mivel kimosódik a festék. Ez mennyire igaz?
- Hogyan lehet sárga izzadtságfoltot hónaljból kiszedni?