Itt a nyár, a szandál és papucs ideje. Nekem meg ronda... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az utolsó mondatodban van az igazság.
Suszter lennék 😉( tervezéstől a kivitelezésig )
22 évig hordtam sporton kívül mindennap reggeltől estig kizárólag magassarkút, ami nálam 10 centinél kezdődik.
Most vannak ízületi problémáim, de nem a magassarkútól. A problémám elején készítettek teljes röntgent a lábaimról és hüledezve mondta a doki, hogy hát a bal nagylábujjnál egy minimális bütyök van (bal lábas vagyok), de egyébként a tökéletes tappancs tankönyvi példája lehetnék, dacára a sok-sok évig heti cca 60 km futásnak és a magassarkú imádatnak.
Mióta laposba kényszerültem és bactatja valami az ízületeimet már én is látom a bal bütyköt, amit eddig csak a röntgen mutatott. Szóval ha valakinek rendben van a csontozata, izületei, szalagjai, izmai, picit figyel a tappancs tornára azt cipő tönkre nem teszi.
Az viszont tény, hogy nem vásári car cipőket hordtam sosem.
Amennyiben az ember ilyen cipőkbe nyomorgatja a lábait nem vitás, hogy kialakul a deformitás. Ez valóban nem genetika, hanem az emberi hülyeség. Ugyanúgy, mint mikor valaki tányérajkú vagy a zsiráfnyakú lesz, amit bizonyos eszközökkel érnek el.
Ha sokáig hord az ember ilyen x számmal kisebb cipőt valószínű mindenkinél kialakul az ilyen fajta láb, akár hajlamos a deformálódásra, akár nem. Hasonlóan ahhoz, mint mikor a görögdinnyét szögletes üvegben nevelik, az is szögletessé fog válni.
De, mint írtam, láttam már fiatal 20 év körüli vagy annál fiatalabb nőket is, akiket érint ez a probléma.
Jártam már tornász versenyen is, ahol pár fiatal lánykát is érintett ez a probléma, holott a fél életüket mezítláb töltik.
Persze lehet az mondani, hogy feltehetőleg ezek a sportolónők járnak balett edzésre és a spicc cipő miatt alakult ki náluk ez a deformitás. Azonban, ha ez így lenne és a genetika nem befolyásolná ezt a dolgot nem csak 1-1 ilyen fiatal tornásznál lehetne ezt észlelni, hanem szinte az összes ezzel a problémával küzdene.
Bocs, hogy megint neked írom!
Tehát, amire utaltam:
A nem megfelelő cipővel alkotják az ilyen lábakat. Ez tuti, hogy nem genetika. Én pont ilyet képzelek el, a bütyök kapcsán. Ha a cipő nem jó, akkor deformálja a lábfejet, így a legjobb az, ha a cipőt lecseréljük, veszünk bütyök korrigálót és ha segített, csak bízom benne, hogy segít, utána figyelni a cipőre!
Igen, függ a csontozattól, akinek a csontja gyenge, annak sokkal hamarabb eldeformálódva egy rossz cipő a lábait.
Jusson eszedbe a gésák lába! Már gyerekkortól nyomorítják a lábukat egy rossz lábbelivel.
És utána jusson eszedbe a bütykös láb…
Biztos, hogy a rossz cipő választás a fő oka ennek, azért is alakul ki inkább a nőknél ez a probléma.
Ugyanakkor azt gondolom, ha valakinek olyan a csontozata, hogy hajlamos rá, akkor ez a probléma örökölhető is.
Te is észre vetted, hogy a cipők orr kiképzésénél, már azt sem nézik, ha valakinek más formája van a lábának?
Neked és nekem is a nagyujjunk a leghosszabb, de a cipők szerint, a második ujjnak kell hosszabbnak lenniük és kész. Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy rossz helyen kezd el szűkülni...
Mivel, nem értek hozzá, így nem szeretnék vitatkozni;)
De a nem jól kialakított lábbelik, sajnos ide vezetnek.
Nem mindig a sarok magasság a lényeg.
Nálam a hibás cipő egy bakancs szerű cipő volt, ami egyébként kényelmes volt, nem szorított, stb., és még is megtette azt, ami nem volt jó.
Nálunk is van a családban bütykös lábú nő, nincs lúdtalpa és tök szép volt a lába, egy ideig. És emlékszem rá, hogy ő vígan hordott bármit, mert csak kicsit nyom itt vagy ott, majd kitágul, majd betörik. Hááát, a lábára lett igaz. Sem a lánytestvéreinek, sem az anyjának, sem a lányának, sem az unokáinak nem ilyen a lába.
Ha megnézed a cipőket, akkor sok esetben látható, hogy rossz helyen kezd el szűkülni az orra. Túl hamar, ami bizony nem jó a láb csontjainak. Már egyáltalán nem érdekel senkit, hogy a lábak különbözőek. Nincs olyan, hogy szélesebb vagy keskeny talpú a cipő. Egyforma! Ha hordod, akkor hordod, ha nem akkor nem. Nem érdekel senkit, hogy neked pl. széles a lábfejed, akkor is akkora a cipő és kész, majd kitaposod. És így is lesz. Kitaposod és akkor látszik, hogy a talpad nem is fért el a talpon, hanem magát a cipő felsőrészt deformáltad el jobb esetben.
Van az a mondás, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Én nem így gondolom. Nem kellene, ha az anatómiát figyelembe vennék a gyártás során.
Nem, a Scholl sem teszi meg. A scholl edzőcipőtől a férjemnek a kisujjainál bőrkeményedés lett. Innentől tudom, hogy miért van Sholl tyúkszemtapasz;) Mindezt 2 hét alatt sikerült megcsinálnia ennek a cipőnek, ami nem volt olcsó, és a férjemnek sincs lúdtalpa. Elküldték bevizsgálásra és kiderült, hogy a cipő a hibás. Vissza is kaptuk a pénzt.
Tehát, én sosem veszek olyan cipőt, ami csak kicsit nyom. Ha ez nem derül ki vásárláskor csak akkor amikor hordom, akkor inkább kidobom szinte használatlanul, minthogy a lábaimat tönkre tegyem.
Cipőt késő délután kell venni, és járkálni kell benne. Az nem elég, hogy ülve bele ment a lábunk...
Ja, az edzőcipő: ez is okozhat ugyan úgy gondot. Elég, ha egy varrás rossz helyen van...
Mondjuk cipőt hord az ember. :))
Dédmamának tudom, hogy volt, illetve a nagymamámnak valamint az összes ( 6 ) lánytestvérének is. Nem hiszem, hogy mindegyikük elkövette azt a hibát, hogy rossz cipőt hordtak.
Van, aki a munkájából kifolyólag szinte egész nap magassarkúban kénytelen szaladgálni, mégsem lesz soha bütyke, más pedig sportcipőn kívül mást sem hord és mégis kialakul neki.
A szakirodalom említést tesz róla, hogy lehet örökletes is.
Egy biztos hajlam kell rá.
Szerintem ezt nem lehet örökölni.
Nekem is majdnem lett, de az ortopéd orvos mondta, hogy valamelyik cipő csináljak. Dobjam ki.
Igaza volt, el is múlt.
Nekem a kisujjamnál indult el.
Azóta nagyon figyelek a cipőkre.
Egy bütyökműtét után fél év a felépülés.
A kalapács ujjnál meg tudni kellene, hogy mitől van. Sokszor a cukorbetegség miatt alakul ki. Nem tudom, hogy lehet e tenni ellene ez esetben, mert a lábujj idegek szerintem nem regenerálódnak.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Nektek is van / volt furcsa érzésetek, amikor baráttal vagy barátokkal voltatok? Egy jó ideje nem volt nekem és néha jó lenne.
- Nekem egy jó ideje az egyik ujjamon apró vízhólyag kinézetű pontocskák vannak és rettenetesen viszket és, ha kiszúrom vagy kikaparom akkor e
- Mennyi idős korától adnál a gyerekre papucsot a lakásba, benti szandál helyett?
- Legyen nekem is a hivatásom a szerelmem, ha már nincs esélyem a lánynál akiért egy ideje oda vagyok?
- Egy ideje próbálok felmenni a jatek.hu-ra, de nem jön be! Másnak sem? Előre is köszi, ha valaki megnézi nekem!