Ismétlődő rosszullét melegben (beszélgetés)
Hasonló tüneteim vannak, kiolvastam már én is a netet.
Neked megoldódott?
elég nehéz, nekem is hirtelen verejtékezés, karikák a szemem előtt, szédülés, hányinger
mindig van nálam víz, és cukor, szölőcukor, vagy negró, azzal próbálom magam lábon tartani
Ugyanez. Szintén huszonéves vagyok.
Kismamaként àjulàs széléig eljutottam....
Én azonnal leülök ha rosszul leszek. Volt hogy a jàrda szélére de addig fel nem àlltam míg el nem múlt.
Ha már június lett és így "hivatalosan" is itt a nyár, feldobom a témát. (Egyébként annak ellenére imádom a nyarat, hogy a meleg időt nagyon nem bírom.)
Gondolom, nem vagyok egyedül a problémával, hogy jellemzően nyáron, főleg nagy melegben visszatérően vannak kisebb-nagyobb rosszulléteim. A vérnyomásom (amúgy sem magas, sőt) ilyenkor gyakran leesik, sápadtság, szédülés, verejtékezés és egyre erősödő fáradtságérzet. Kb. ezek a "standard" tünetek, rosszabb esetben a fáradtságérzet átcsap valami ijesztő gyengeségbe, de abból a fajtából, amikor már szó szerint alig állsz a lábadon. Ez utóbbi okozott már eléggé ijesztő helyzeteket is. :(
Elolvastam kismillió cikket a témában, neten is beszélgettem már elég sok emberrel. Tudom, hogy oda kell figyelni a táplálkozásra és főleg a folyadékbevitelre. Kerülni a túlzott terhelést, árnyék, fejfedő, vizes ruha, stb. mindent igyekszem betartani, de néha még így sem tudom megakadályozni a rosszullétet.
Mit gondoltok? Szerintetek hogyan lehet/kell együtt élni ezzel a problémával huszonévesen?
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Merckformin XR-rel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Tényleg komoly rosszullétet okoz?
- Reggeli rosszullétek - nem vagyok terhes!
- Várandós lettem végre, de a rosszullétektől nem tudok...
- Vérvételkor rosszullét.
- Kinek mikor múlt el a terhességi rosszulléte?