Ismered a kockapóker játékot, szoktál játszani? (beszélgetés)
Anno matekórán a tanárnővel játszottunk ilyet :)
Talán a valószínűség számításhoz kellett.
Amit en ismerek, abban van pl.egy par, utana a ket par, drill, full,kis sor, nagy sor, poker, es a szemet kategoria is-ez lehet, vmi falusi verzio :)
Plusz 1-6 ig is vannak lehetosegek (vagyis 1-nel a max.pontszam 5, 6-osnal viszont 30) egy alkalommal 3x lehet dobni es azt megtartani vagy felhazsnalni. Ha vki elsore kidobja,akkor duplat er.
Irto izgi!
cardgames.io/yahtzee/
kockapóker gépi ellenfél ellen, aki szeretne kikapcsolódni kicsit . :)
Egyszerűsítettünk: a négy egyforma értékűre a "kis póker" kifejezést használtuk, az öt egyformára a "nagy póker"-t. A full mellől elhagytuk a hauset.
Láttam, hogy le lehet tölteni, vagy online, de az nem olyan, mint egy asztalt körülülve játszani.
Régen sokszor játszottuk a téli időszakban. Egyszerű volt és a gyerekeknek is tetszett. Felváltva játszottunk mindenféle kártyajátékot és táblást. Nagy csaták voltak és sok nevetés.
Nem úgy, mint a mai online játékoknál.
Nem is tudom, a mai fiatalok zöme tud-e römizni, kanasztázni vagy snapszerozni? Talán már igény sincs rá.
a szabályok pofon 1szerűek, csak ki kell dobni a 13 kombinációt (1-6 ig a felső sort (ha összesen összejön 63 pont a felső sorban 35 pont jutalom jár) az alsó pedig ezekből áll a pókerből vesz át elemeket :
1pár :2 egyforma értékű kocka az 5ből az összes kocka értéke 1ütt számít
drill: 3 egyforma értékű kocka, az összes kocka értéke 1ütt számít
4 egyforma értékű kocka (póker) az összes kocka értéke számít
full house: 3-2 egyforma értékű kocka :25 pontot ér
kis sor: 1+2+3+4+5: 30 pont
nagy sor : 2+3+4+5+6 : 40 pont
az összes kocka összege: értelemszerűen az összes 5 kockán összeadott érték.
YAHTZEE: 5 egyforma értékű kocka: 50 pont.
ill úgy tudom minden kiegészíthatő a 2 pár-al ahol szintén az összes kocka összege számít.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell játszani a HoxAkasztófa játékot?
- A fekete macska kártyajátékot hogyan kell játszani?
- A PS2 játékot le lehet játszani PC-n?
- Internetről letöltött játékot hogyan tegyek fel telefonra, hogy ott tudjak játszani?
- 3 hetes babának milyen játékot érdemes venni/ hogyan érdemes vele játszani, hogy ne unatkozzon napközben?
- Singels 2! Nemrég kezdtem el játszani a Singels 2 játékkal, és elakadtam egy kicsit. Segítsetek, ha ismeritek a játékot!!!!!