Iskolakezdési támogatást hogyan, hol lehet igényelni? (tudásbázis kérdés)
Most nekünk Erzsébet kártyára tették az "utalványt",ami annyiból szívás,hogy ahovà évek óta járunk tanszerekért,ott nem fogadják el....
Utalványt elfogad,kártyát nem....
Háááát tulajdonképpen egy minőségi iskoláscuccban mi a luxus?
Az unokám egészségesnek mondott iskolatáskája - I. oszt. gyerek- 20000 ft. Gyalázat a 27% áfa. Mindenben amúgy. Családbarát ország, ahol egyre kevesebb gyerek születik :(
Vajon miért is...
Jó dolog ez az iskolakezdési támogatás.
Már csak azt nem értem, hogy miért nem 0 ezeknek a cuccoknak az áfája?
Mindenki megkapná a támogatást és kész!
Nem egyszerűbb lenne? :(
Iskola kezdési támogatás" cafetérián belül kapható. Kaptok cafetéria juttatást? (keret, melyen belül te osztod szét év elején mire szeretnéd felhasználni) Nem.
Próbáld meg a Polgármesteri Hivatalt.
...bár az is bérfüggő, de hátha.
Nekem is úgy tűnik.:-( Miért fogyna el hó végére??? Nem írtam ilyet. De még több marad, ha többet kapok. Azért ugyanaz a két helyzet, mert szerinted nincs szükség az iskolakezdési támogatásra. Ne érdekeljen engem. Simán csak rosszul gazdálkodok azzal, ami van, a többire ne is legyen szükségem.
Szerintem ha jár, akkor az ugyanúgy a fizetés része. Ha ennek ellenére nem veszem föl, akkor az olyan, mintha a fizetésemből adnék oda a munkáltatómnak azzal, hogy nekem nem kell ilyen sok, mert én szuperül gazdálkodok kevesebből is.
Nem érted.
Az a költségvetés, ami nem rendelkezik mozgástérrel és tartalékkal, még egyszerűbben: hónap végére elfogy, az pengeél.
Ennek mi köze lenne ahhoz, hogy add vissza fizetésed egy részét a munkáltatónak?!
Nem is fogjuk egymást érteni, amint látom.
:(
Elég baj ez az országnak.
Ha egy költségvetésben nincs pár tízezer puffer, az pengeél, ennyit írtam, és nem többet. Senkit nem néztem le, nem kell rögtön mindig, mindent kikérni magadnak.
Ha egy házépítésben a költségvetés mondjuk tízmillió, és valakinek tízmilliója van forintra, az is pengeélen táncolás.
Ne haragudj,de én is tanultam nem keveset,mégsem fizetnek meg sehol!Tehát nem gondolom,hogy az éhbérért kihajtják a belünket cimű műsor egy átlagember hibája...itt a rendszerrel vannak komoly gondok.
Viszont írásaidból ez a lenéző stílus nem azt sugallja,hogy te minimálbérért dolgozol,de neked is egyszerűbb általánosságban semmibe nézni a népet,mert nincs félretéve pénz állatkertre...tudod vannak fontosabb dolgok is amire félre lehet tenni..ez a pengeélen táncolás pedig...sajnos több millió embert érint,örülj,hogy te nem közéjük tartozol!
A körülmények manapság rosszak. Nem támogatják a boldogulást... :(
Ha az emberek nem kapnak lehetőséget, nincs mivel élni.Ma ez van. Vidéken főleg.
Ez nem cáfolja.
" nagyon komoly bajok vannak azzal a költségvetéssel, amiben összesen nincs pártízezer tartalék, mondjuk állatkertre. "
Nem feltétlen a dolgozók tehetnek arról, hogy ennyire alacsony a jövedelmük. Nem olyan egyszerű manapság tisztességes munkát találni, amit meg is fizetnek. Sajnos az ország nagy része nem a tanultabb emberekből áll. Hiába dolgoznak, ha nem fizetik meg. A minimálbérnek annyinak kéne lenni, hogy meg lehessen belőle élni. De nem lehet.
Közmunkás bér...
És ez mennyiben cáfolja azt, hogy ha egy költségvetésben nincs pár tízezer puffer, az a költségvetés a pengeélen táncol?
Valamint mennyiben jelenti azt, hogy nem vagyok tisztában a hazai körülményekkel?
A hozzászólásodból sikerült.
Magyarországon a lakosság kb. 40%-a létminimum alatt él. A minimálbér összege ezt nem éri el.
Nem akarják megfizetni itthon a dolgozókat a munkaadók.
De a fizetést nem "az állam" adja. Ezek rögzült juttatások régről, amikor még az állam adta a fizetést mindenkinek. S mint ilyen, egy tollvonással eltörölhető, így erre nem lehet alapozni.
De azt nem tudod megcáfolni, hogy az a család, akinek 40 ezer ft spórolt pénze sincs, az pengeélen táncol.
Tudod, mennyit keresnek sokan napi 10-12 óra munkával?
Bruttó 750 ft-os órabérből próbálj spórolni.
Ezt értem. Arra utaltam csak, hogy nagyon komoly bajok vannak azzal a költségvetéssel, amiben összesen nincs pártízezer tartalék, mondjuk állatkertre.
A pengeélen táncolás egyenes út a mélyszegénység felé.
De legalább kaptok.....Mi is felhoztuk a témát egyik nap, az volt a válasza, hogy van a gyereknek apja, tartsa el az......
Nem is lenne ez baj, ha egy átlag családból a 2 felnőtt keresne annyit, hogy kényelmesen (nem luxusban!!!) meg lehessen élni. Párom 2 helyen dolgozik, én napi 8-10 órát éhbérért és ebből sem futja mindenre.
Dél-Alföld.....
További ajánlott fórumok:
- Gyermek étkeztetési támogatásnál mennyi az összeg aminél lehet igényelni támogatást.
- A nyíregyházi önkormányzatnál lehet igényelni szülési támogatást? Ha igen, mekkora összeg és milyen feltételek mellett igényelhető?
- Lakásfenntartási támogatást lehet még igényelni?
- Hogyan lehet igényelni a falusi boltok támogatását?
- Németországban milyen támogatásokat lehet megigényelni a családnak, ha kint szeretnénk élni ( lakás, anyasági, stb.)?
- Fűtéstámogatás hol lehet igényelni?