Írjon aki jártas velük kapcsolatban:Csivava, Yorkshire terrier (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem van egy egyéves csivava kisfium,nagyon szeretem és a gyerekeket is szereti,de öntörvényű
neki csak egy gazdája van a többieket csak elviseli,nagyon ragaszkodó kis lény,odafigyelést igényel lelkileg és testileg is,olyan mint egy kisbaba....
N em szereti hosszú távon a magány-t tehát napokra nem szabad magára hagyni még felnött korában sem,mert lelkileg összetörik hogy elhagyták őt.
A szobatisztaságra nagyon oda kell figyelni,nem szabad őt szidni és verni mert lelkibeteg lesz,játékosan kell őt tanitani,nevelni.
Ha felidegesitik képes elájulni!
Nem értem azokat a szaporitokat hogy miért kerül ennyibe mikor a tartása nem kerül sokba mert nem eszik sokat és ha jo alombol valo nem is lesz beteges!!!!
Bevallom öszintén én nem szerettem kiskoromba ezeket a kutyákat mert csunya patkányfejüeknek láttam őket,de az én kutyusom kocka fejű!!! olyan mint én!:d
Ha találnék olyan kislányt ami az enyémhez passzol,akkor szivesen adok kiskutyát csak az oltást kell kifizetni.
Ja és még valami,nagyon jó házőrző!!!!!!
Hellóka
Szerintem a csivavák nagyon közkedvelt és édes kutyák. Nekem egy csivava-palotapincsi keverék kutyusom van de felfedezhető benne a tipikus csivava vér. Ez a fajta nagyon akaratos és egyéni személyiség. Nagyon ragaszkodóak. Viszont az áruk... Nagyon sokba kerülnek. Én többekközött ezért választottam őt mert félig csivava és nem is volt drága, mégis imádom a legédesebb kutyus és nem gond hogy nem fajtiszta, sokan azt mondják egy kis hosszúszőrű csivire hasonlít. Ha az ember eldönti hogy kutyát szeretne és épp a fajtán gondolkodik sok mindent meg kell fontolni. A fajtatiszta kutyák nagyon sok kiadással járnak. Nagyon körültekintően kell kutyust választani és előtte rendesen utánna kell nézni,nehogy keverék kutyust próbáljanak "ránksózni" miközben mi százezreket fizetünk értük abban a hitben hogy a kutyánk fajtatiszta. Vagy a nem megfelelő egézségi állapotban lévő kutyus ismét rengeteg pénzt kíván. Nézz körül, tájékozódj és mérd fel a lehetőségeket. Bármeik kutyafajtát is választod biztos vagyok benne hogy nem fogsz csalódni, csak légy körültekintő.
Sok szerencsét
Szia!
Nekünk yorkink van, imádjuk,nagyon aranyos, egy éves mult.De többet soha!Jo helyröl vettük, második szülese volt a mamájának,normál nem mini.és mégis rengeteg probléma volt vele.A lábtöréstöl a fülgyulladásig,az evés egy katasztrofa,a gatyánkat rákoltöttük, legujabb találmánya az álvemhesség.Van egy topik. Yorki gazdik ide! beszéljünk roluk! Itt tudsz több véleményt kapni,lehet csak a mienk ilyen problémás.
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni melyik kis kutyust vegyem!
Melyik betegeskedik többet,melyikkel van több gond? Melyik lenne jobb döntés?
További ajánlott fórumok:
- Minden ami a csivavákkal kapcsolatos!!!
- Yorkshire terriert szeretnék nagyon.Van valakinek tapasztalata?!
- Yorkshire terrier milyen kutyus?
- A yorkshire terrier (yorki) mennyire tanítható/okos kutyus? Hogy jön ki más állatokkal, gyerekekkel?
- A yorkshire terrier nem nő meg? Pici marad?
- Yorkshire terrier tenyészszemle