Írnátok praktikákat arra, hogy a szoknya ne csúszkáljon? (beszélgetés)
Szerintem nem az a baj, hogy derékban szűk, hanem az, hogy mindenhol (cspőben is).
Pont nem rég jött át a szomszédasszony, hogy vett egy elől gombos farmerszoknyát, nem is olcsón, és szétnyílik minden gombnál. Mondtam neki, hogy vidd vissza és cseréld nagyobbra, mert kicsi. Azt mondta, hogy nem volt nagyobb, de annyira tetszett neki, így én varrjam le neki a gombok között...
Nekem is van elől gombos szoknyám. Megmutattam neki, hogy kell állni egy ilyen szoknyának, ha jó a méret. Nekem még akkor sem nyílik ki, amikor leülök. Na jó, én magamnak varrom a szoknyákat és a ruhákat, azaz rám vannak szabva;)
Ha már rosszul választ az ember méretet, mi a cikibb?
• A belottnel rövidebb szoknyában járni, vagy
• ordas tevepatakkal körberóni a pusztaságot.
Nem tökéletes megoldás, amit most írok, de talán megpróbálhatod, amennyiben cipzáras, vagy gombos a szoknya.
A szoknya korcára, ahol a cipzár miatti nyílás van, a korc két végére varrj egy szélesebb gumiszalagot, igaz, hogy ezáltal a cipzárat nem fogod tudni teljesen felhúzni, de a gumiszalag annyit nyújt, annyival bővíti a szoknya derekát, hogy nem fog felfelé csúszkálni.
Igaz, hogy ez esetben csak kívül hordós blúzzal fogod tudni felvenni, hogy takarva legyen a korc és a hozzá varrt gumiszalag.
Vagy az egész szoknya kuka!
Vagy kénytelen leszel lefogyni!
Igen, nem minden szoknya libbenős szabású.
Van a ceruzaszoknya, ami nagyon jól tud állni egy karcsú alanyon. :D
A jó méretet kell venni jó megoldás.
Viszont mikor a szoknyát választja az ember, akkor többnyire valamiért. Mikor megvetted, gondolom kipróbáltad és nem bántad, hogy fel-csúszik, mert többet akartál mutatni, mint...
Ha most ez már probléma bármi okból, akkor kidobod a szoknyát és veszel egy lezserebbet, ami nem csúszik fel, vagy oda varrod a combodhoz.
Én ha zavar egy ruha, akkor nem veszem fel. Talán ez is egy opció....
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?