Írd le, te mennyit fogytál és mivel (beszélgetés)
Hosszú leirni. De 7 kilót fogytam.
Zöldség, turmixok, semmi fehér kenyér, se pék cucc.
Egy ideig szünet volt most ismét neki láttam
Napi 1200 kalória nehezen de tegnap ezt se értem el.
Erről naplót vezetek itt
Köszönöm! Én azért választottam ezt, mert ez tartható. És ha még lassú is, de egyszer vége van, egyszer beérek a finisbe, nem úgy, hogy na pikkpakk 2 hónap alatt csinosra fogyok és utána meg kúsznak vissza a kilók, annak sincs semmi értelme. Évről-évre így éltem és mindig csak az lett a vége, hogy a strandon takargatnom kellett magam, mert gyors eredményt akartam, hol elértem részben hol nem, ha elértem bűntudat nélkül ettem, ha csak részben értem el szomorú lettem és zabáltam és megint kezdhettem elöről, aminek a vége pedig az lett, hogy soha nem éreztem magam igazán jól a bőrömben... Nekem szakaszos így a fogyás, hirtelen beindul, de már-már olyan szinten, hogy magam is meglepődöm, nehogy túl gyors legyen, aztán jódarabig stagnál, aztán megint pörög lefelé.
Nem bánom, hogy lassú, féltem a bőrömet is, hiába iszom sok vizet és sportolok, plusz jó genetikám is van hozzá de akkor sem akarom, hogy visszafordíthatatlanul lógjon itt-ott, mert túl gyors lett volna a fogyi. Inkább így ;).
Tehát eszközök menüpont--->cél beállítása. Itt megadod a nemed, korod, magasságod. Lejjebb a súlyodat és az aktivitásodat. Aztán még lentebb, a 3. lépésben a célt állítod be (hetente akarsz-e bizonyos súlyt veszteni vagy adott dátumig szeretnél lefogyni).
És akkor ha visszamész az alapoldalra, ott írja, hogy 0/1240 - még 1240 kcal-t ehetsz ma (ez csak egy példa). És ha felviszed a spagettid, ami mondjuk 240 kcal, akkor azt fogod látni, hogy 240/1240 - még 1000 kcal-t ehetsz ma. És ahogy írod befelé szépen a kajákat, egyre csak fogy a csíkod, hiszen van egy adott kereted, amit ha nem lépsz túl és betartod, akkor fogysz. 255 kcal semmiképpen sem jöhetett ki egy napra, mert az alapanyagcsere ettől jóval több, nem lehet, hogy összekeverted a spagetti kcal-tartalmával?
www.kaloriabazis.hu
Megadod az adataidat (magasság, súly, nem, milyen aktivitást végzel) és kiszámolja ezek alapján az alapanyagcserédet.
Utána megadod, hogy hány kg szeretnél lenni és kétféleképpen állíthatod be a célod: adott dátumra akarsz lefogyni, vagy hetente akarsz bizonyos súlyt leadni, ez már rajtad múlik.
És ennyi, ez 1-2 perc mire beállítod, utána meg csak simán beírod, hogy aznap miből mennyit ettél (kell egy konyhamérleg, de én pl a legolcsóbbat vettem, tökéletesen megteszi), felvezeted ha sportoltál aznap valamit és szépen nyomon követheted. Az eleje kicsit babrás de nagyon-nagyon megéri! Csak még röviden annyit, hogy mikor huszonéves voltam és felszaladt pár kg, elég volt párszor kihagyni a vacsit meg két körrel többet futnom és már le is ment a felesleg. No ez 31 évesen, két terhesség után korántsem megy, ha nem lenne ez az oldal, nem tudnék fogyni, hetekig/hónapokig stagnáltam és nem értettem miért...
Sziasztok!
Eddig 14 kg mínusz, 78,6 kg-ról 64,6 kg-ra (158 cm vagyok). Időt nem írok, mert a 78 kg-ból elkezdtem lefaragni de ismét terhes lettem, szóval volt egy kis szünet :).
Alapvetően a kaján múlik minden, hiába edzek intenzíven, ha több a bevitt kcal, amit nem tud elégetni a szervezetem, akkor raktároz. Ezt igazolta az a sok sok sporttal (10 év versenykarate, futás, bicaj, konditerem, torna, HIIT-edzések...) eltöltött zabás év, hogy miért is küszködtem mindig plusz kilókkal, mikor világ életemben edzettem. Persze, mert mellette kiettem két férfiembert is :D.
Szóval a módszerem:
- kalóriabázist használom, írtó sokat segít (ha csak pár száz kcal-val többet eszem, már nem fogyok, és ezek nem nagy dolgok, elég egy alma meg egy joghurt pluszban)
- sport (torna és futás, de kinek mi jön be a lényeg, hogy mozogjunk)
- mindent eszek, de mérem-írom és az oldal szépen kidobja nekem, hogy miből mennyit lehet még (ugyanúgy megeszem a rántotthusit, rakott krumplit, stb csak próbálom kora délutánig ezeket és természetesen korlátozott mennyiségben, ami az aznapi kcal-keretbe belefér)
Nem nagyon foglalkoztam a gluténmentességgel, de ma láttam ezt a cikket, és elgondolkoztatott.