Inzulinrezisztencia túlsúly nélkül - van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Sziasztok,
Nincs valakinek márciusi vagy április eleji időpontja Rencz Rita doktornőhöz a MM-be, és nem tud esetleg elmenni? Mert én szívesen átvenném a helyét, sajnos csak április 30-ra kaptam időpontot, ami már késő lenne. Lombik indulna és előtte mindenképp kellene a doktornővel beszélnem. Köszönöm előre is.
Szia!
Én másfél évig szedtem a metet. Túlsúlyom nem volt, viszont híznom kellett 6 kilót. Helyre álltak a hormonjaim akkor, és most már egy két éves kislány anyukája vagyok. Szoptatás kicsit bekavart megint, és azóta próbálom összeszedni magam az orvos segítségével. Amúgy nagyon ritka, ha valakinek ezzel a betegséggel nincsen túlsúlya.
Sziasztok!
Láttam indult egy ilyen fórum is, gondoltam ide is becsatlakozom. Enyha IR-em van. szeptember óta diétázom és 1000 mg Merkformint szedek. A ciklus rendezésére is nagyon jó ez a gyógyszer! 60,5 kg-ról kezdtem, napi 150 gr. CH-val. Most tartok 54,5-nél. A cukrot teljes mértékben számúztem az étrendemből. Nem szabadott volna enyit fogyjak, de már így is meg kellett emeljem a nai CH adagot. Nekem enyha PCO-m is van, ezzel sok esetben együtt jár az IR.
Nekünk már volt egy sikertelen ET-nk decemrben, remléjük a következő sikeres lesz. Magas IR szint mellett nem szabad belekezdeni semmiben, mert ilyenkor megvastagszik a pete és a petefészek burka. Vagy egyáltalán nincs peteérés vagy nagyon vastag burkú pete lesz. Ezt a szegény kis katona nem tudja átszúrni. Ha mégiscsak sikerü, akkor a beágyazódásnál lesz gond. Tehát érdemes odafigyelni.
Szia,
en 54kg-os vagyok es enyhe IRes.
szeretnek en is babat, es mar szeptember ota szedek 1500 mg metet. ciklusom meg nincs, es mar 2 sikertelen inszemen vagyok tul. valoszinlueg nekem nem a met a megoldas, hanem esetleg rozi alapu gyogyszer. dietazom, es sportolok is, de sajnos se pe-m se ciklusom
szoval kitartast, es remelem hasznalni fog a gyogyszer!
Nekem az egyik barátnömnek (ö is vékony normál testalkatu) volt 2 sikertelen inszeminácio amikor kiderült az IR. 1 hónapot vártak azalatt elkezdte a gyogyszert és a diétát és a következö honapban már sikerült az inszem. Most 1 éves a kislánya. Én is ebben reménykedek. Én most kezdtem 1 honaja a diétát a gyogyzsert januárban kapom meg. Fogytam már kicsit de nekem is max 5kg ami gazán lemehet.
Mivel neked ennyire magasak az értkékeid lehet, beletelik pár honapba amig rendezödik, de biztos sikerül levinni.
Ott csinaltak a vizsgalatokat, az eredmeny megvan, de csak januarban megyek vissza. De mar elso alkalommal mondtak, hogy ha ez a problema, a vekonyaknal sokkal nehezebb eredmenyt elerni.
Miert kerded?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Emelkedett inzulinrezisztencia értékkel sikerülhet gyógyszer és életmódváltás nélkül a baba?
- PCOS - ciszta és túlsúly nélkül, "csak" bőr- és hajproblémával
- Hol vesznek vért Szegeden (beutaló nélkül) inzulinrezisztencia vizsgálathoz?