Inszemináció / lombik és a szabadság (beszélgetés)
Adri! Neked is átolvastam az egész naplód... Borzalmas dolgokat éltél át, most már mindennek rendben KELL mennie!
Rendben, Kia.
Köszi a megtiszteltetést. :-)
Majd számolj be a fejleményekről. Másfél hét, nem is olyan sok, de tudom, mert én is átéltem, és jelenleg is átélem, hogy ilyenkor mennyire lassan telik az idő. Kitartás!
Adri: nagyon drukkolok én is!!
Kia: másfél hét múlva tudok csak bővebb infót, akkor lesz UH-m, és akkor beszélek az endós dokival. Jól kifaggatom majd! Nehéz a várakozási idő! Elolvastam a blogod, és hűséges olvasód leszek :-)
igen,inszem volt okt.6-7-én!
köszi a drukkot! :)
sziasztok!
Megjöttem dokitól. Egyenlőre egy 7 mm-s petezsákot látott, de életjelenséget még nem! :(
Jövő 7 szerdán ismét uh! Remélem életre kel az én kis drágám! :)
Köszi Kia elolvasom :-)
Nem tudom mennyire ismered ezt a betegséget, endometriózisom van (műtöttek), és jelenleg is injekciós kúrán vagyok, most lesz a 3. hónapom. Ekkor lesz UH és akkor dől el, lesz-e még 3 hónapos kúra, vagy jöhet az inszem/lombik. Hogy melyik az párocska katonáitól is függ. Hamarosan ez is kiderül. Remélem minőségi "cucca" lesz/van, és kezdődhet az inszem.
köszi a drukkot!
Inszem után is veszélyeztetett terhes voltam,de azért mert 3 baba volt! (csak volt) :(
Örülök, ha tudok segíteni. Egyébként félre írtam: tornára nem megyek (a lehet helyett) :-)
itt még több infót írok: www.lombikbebi.blogspot.com
Egyébként te hol tartasz?
De jó, hogy megírtad nekem, most már ezt is tudom :-) Tényleg köszönöm :-)
Tényleg nagyon sok mindent hallani, próbálom szűrni az infókat.
Szívből kívánom, hogy mihamarabb sikerüljön!!!
Jogilag rögtön veszélyeztetett terhes leszel, de nem kell otthon lenned, ha nincs probléma.
A beültetés nem ciklus naphoz köthető, hanem, hogy mikor érnek meg a petéid, illetve a leszívás után mennyi idő (48-72 óra) kell ahhoz, hogy szépen osztódjanak.
Ha sikerült, a munkahelyemen akkor sem mondom el, hanem csak annyit, hogy így sikerült. :-)
Én is mindent megteszek, mondjuk tornára nem lehet. Az az igazság, hogy minél többet olvasol, annál több dolgot hallasz, és azokat képtelenség mind megtenni.
Ha valakinek inszemes vagy lombikos babája születik, akkor veszélyeztetett terhes is lesz?
A beültetés hányadik ciklusnapon történik?
Adri drukkolok ám, hogy igaz legyen, amit a teszt mutattot! Aki meg még vár a babára annak sok erőt és mielőbbi zebracsíkot kívánok :-)
Kia, ha sikerül, akkor utána elmondod bent? Vagy "hagyod" őket abban a hitben, hogy természetes úton történt?
Én mindent ki akarok próbálni amit csak lehet: Arwen torna, sós ülőfürdő, lúgosítás... A lúgosítást már most próbálgatom, de majd fogok venni lúgosító teát, a terhesvitamint meg már szedem egy ideje. Meg akarok tenni mindent a babáért, hogy aztán beköltözhessen hozzánk. Lehet még ennél többet is?
Szia! Köszöbjük az infót. Sajnos én nem tehetem meg, hogy otthon legyek, egy hetet sikerült csak kicsikarnom. De majd meglátjuk hogy alakul.
Minden esetre a karácsonyi nagytakarítást a most következő hétvégére előre hoztuk. :-))
Gratulálunk, és ha van időd, számolj majd be csütörtökön, hogy mit láttál, hallottál. :-)
sziasztok!
Nekem is volt már 3 inszeminációm.Az 1.sikerült,csak sajnos a 23.héten a hármasikreim feladták a harcot! :(
Azóta volt 1 sikertelen inszeminációm,és a 3. pedig mostanság volt,és ha lehet hinni a tesztnek,akkor sikerült! :) Csütörtökön megyek az első uh-ra!
Én a 2 sikeresnél végig itthon voltam,a 2.sikertelennél dolgoztam.
Én mindenkinek azt javaslom,aki megteheti,legalább a 2 hét várakozási időt maradjon otthon a fenekén! :)
Én is könyvelőirodában dolgozok,és nem megterhelő,de azért jobb itthon pihenni,és nem törődni a munkával!
Ha pontosan érdekel vkit az inszem menete (Pécsen)akkor a naplómban megtalálja!
Sok sikert mindenkinek!
Szia Banita!
Köszönjük, hogy írtál.
Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!
Szia!
Nekem lombik volt. Ahogy elkezdtük az injekciózást kétnaponta kellett menni vérvételre és UH-ra, majd a beültetés után két hétig otthon pihentem. Elsőnek nem sikerült, így másnap mentem dolgozni, de a második már sikeres volt, és én utána már végig táppénzen voltam.
Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólását! Én is a Baross utcába járok a dokimhoz, gondolom ott lesz nekem is az inszem vagy a lombik. Csak tudnám már, hogy melyik, hogy felkészülhessek.
A munkahelyemen senkinek nem mondom, hogy mi van, ezért is tettem fel a kérdést, mert még van pár nap szabim, hogy hogy osszam be, ha esetleg már idén indulhatna a dolog (persze ez sem biztos).
Irodában dolgozok, de jövök-megyek napközben sokat... Nem olyan megterhelő. Csak nem tudom hogy fogom titkolni :-( Ezért gondoltam szabira, mert ha táppénz lenne, akkor tuti kérdezősködnének, mint a műtétemkor. Ezt meg nem akarom.
Sziasztok! Gondoltam én is leírom tapasztalataim, történetem, hátha valakinek erőt és segítséget nyújt:
Nekünk 3 inszemünk volt, jelenleg 20 hetes kismami vagyok.
Az első kettőnél feküdtem, kíméltem magam, gyakorlatilag nagyon szigorúan vigyáztam magamra. A 3.alkalommal közölték, hogy csak azért csinálják meg csak az inszemet, mert nekem 9 petesejtem is megérett, kicsit túlstimuláltak, de a páromnak a kiskatonái csak 1,5millióan voltak összesen (inszemnél ugyebár kb.5 millió mozgóval csinálják)...szóval felhelyezték, de mondták, hogy kérjünk lombikta időpontot. Be is jelentkeztünk júniusban konultációra, okt.13-ra kaptunk időpontot.
ezt követően mondanom sem kell, neki álltunk kerítést festeni, nagy kertalakítás, munka ezerrel, házasélet, stb.. aztán jött a meglepi...
Elmentünk egy hosszú hétvégére Esztergomba, ahol halászlevet ettem, majd céklát kívántam (nem eszem céklát, gyűlöltem, halászlevet+szőkőévente) Férjecském mondta, hogy ez gyanús, vegyünk egy tesztet. Még mérges is voltam rá egy kicsit, hogy miért ébreszt hiú reményeket, mikor kerek-perec kijelentették, hogy közel 0% az esélyünk (ezt szó szerint így mondták) És láss csodát: mehjelent a 2 csík :)
Jelenleg várjuk a mi kis Tündérkénket, Zsófi babát.
Viszont az tény, hogy a stimulálás alatt az egyik legfontosabb: ami 6 óra, az 6 óra és nem 6 óra 20 perc, ha szúrnod kell magad, vagy bevenni a gyógyszert, ahogy ezt az előttem szólok is írták.
Nekem sajnos mindig szabit kellett kivennem, mert mire elkészült a vérvétel+uh, min. fél nap volt.
Inszem után szeintem felesleges feküdeni, csak ne nagy takaríts, ne emelj, a dokim szerint úgy viselkdej, mintha már kisbabát várnál.
Mindenkinek sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?