Van azért egy dolog, amit mostanában a jobb reprodukciós magánkórházak, mint például a Győri Kaáli megcsinál annak érdekében, hogy érdemes-e inszeminálással próbálkozni, vagy egyből ICSI. Ez pedig a spermium HBA (kötődési képesség a petesejt körüli régióhoz) és in vitro akroszóma reakció (spermium egybeolvadása a petesejttel) teszt. Ha egyik, vagy mindkettő gyenge eredményt ad, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy akár inszeminálással, akár IVF-el "spontán" termékenyülés következik be. Ekkor az ICSI segíthet. Bizonyos orvosok ezen vizsgálati eredmények alapján átugornak eddig szigorúan betartott lépéseket. Szerintem Győri Kaáli és Kőrösi Tamás doktor.
Egyrészt tervezés helyett azonnal jelentkezettek be egy intézménybe konzira, mert fél-egy éves távlatban osztogatják az időpontot, s mivel az új törvény szerint csak állami lombikot akarnak (persze a feltételek nincsenek meg hozzá, mér' is lenne)igazából finanszírozni, ezért a várólisták, az elején biztosan hogy sokkal hosszabbak lesznek.
Az inszem nem kötelező. Életkor, és probléma függvénye, hogy kell-e vagy sem. Na meg egy rendes doki 2-3 után elenged lombikra akkor is, ha az eredmények alapján jók vagytok inszemre, és 5 kötelezőt meg kellene csinálni. Fizetős lombiknál persze mindez nem játszik, de TB esetén kell, ha nincs olyan gond, ami kizárná.
Szia! Én csak azt tudom megmondani, hogy korábban hogy volt. Ha nincs elzáródásod és a párod spermiumszáma is elég az inszemhez, akkor végig kell csinálni az inszemeket is. :( Nekem a 6 inszem kicsit több, mint egy év alatt zajlott le, mert néha még a stimulációra sem volt petesejtem. Aztán az első lombikunk sikerrel járt. Mára már majdnem 16 éves a gyümölcse. :)
Sziasztok! Sok évnyi próbálkozás után az orvosom a lombikot javasolta. Állami intézmémybe tervezünk majd menni. Lombikot megelőzően kötelező inszemen átesni? Csak súlyosabb esetekben kezdik rögtön a lombikkal? Vagy lehet nekem is beleszólásom? Az igazság az, hogy nem szeretném az inszemekkel tovább húzni az időt..