Inkontinencia szülés után (beszélgetés)
Én háromszor szültem, nekem működik, igaz mindennap csinálom.
Van egy másik fórum is ebben a témában, ott vannak műtéti tapasztaltok is.
Nna nekem ne mondja sennki,h az intimtorna 100%-os. Segít az igaz. két szülés után bizony úgy vagyok, h torna ide vagy oda teli hólyag esetén tüsszentés és köhögés bizony bepislilek. Van rá műtéti megoldás, de azt akkor nem javasolják ha nem fejezted be a család tervezést, vagyis szülnél még.
Szóval én tornázom és figylek arra,h mielőtt nagyon kéne elmenjek pisilni. S nekem még mindig gyakran kell, akár képes vagyok óránként is. de máskor meg órákig tudom tartani. Ez van
Igen, a Kriston Andrea által kifejlesztett "gáttorna" avagy "hüvelytorna" segíteni szokott megoldani ezt a nagyon kellemetlen panaszt.
Ha csak két hónapos a picid, amúgy is jó esélyed van rá, hogy késöbb csökkennek vagy meg is szűnnek ezek a kellemetlenségeid, mert a szülés alatt megnyúlt illetve fellazult izmok visszaállítják magukat az eredeti állapothoz hasonlatossá, ami eltarthat akár 6-8 hónapig is.
Keress fel egy dokit lehet,hyogy csak egy baci van a dologban. Az ismerősömnek is egy tabletát írt fel az orvos egy pisiteszt után és helyre jött.:DD
Ritkán komoly a baj.:))
Szió!
Én terhes vagyok, és kismama tornára járok, ahol már most tanuljuk a gátizom tornáztatását. Rengeteg helyen tartanak hasonló témákban tornákat, ahol meg lehet tanulni ezt az izomcsoportot mozgatni. A győgytornász aki nekünk tartja azt mondta, hogy ezzel a tornával akár idősebb korban is helyre lehet állítani ezt az izmot. Így nem probléma a vizelet megtartás.
Sziasztok!
8 hete szültem, ám van hogy tüsszentéshor, erős köhögéskor pici inkontinencia jelentkezik nálam. Azt is megfigyeltem, hogy pisilés közben nem tudom akármikor abbahagyni, nem tudom "elzárni" a csapot:)
Ha van valakinek hasolnó tapasztalata és rá valami hatékony gyógymód, akkor segítsen kérem!
Köszönöm előre is.