Inkontinencia-betegség (beszélgetés)
Ez jó! :)))
Én is megnézhettem volna a tiedet. Igen. Azért imádom. Sajnálom, hogy neked nem segített. Megírod (priviben), hogy miért?
Nem akarok indiszkrét lenni, csak az érdekelne, hogy betegség vagy más oka van-e.
Vezetek egy huszassal előtted! :)))
Nem szándékoztam csepülni egyik módszert sem, csupán nekem az utóbbi jött be. Nyilván jobban megfelelt az oktatóm stílusa az én ízlésemnek.
Sajnos az én bajomon lényegesen nem tudott javítani, de a kis eredmény is eredmény! :))
Netán Te is tanítasz intimtornát?
Mindkét módszer ugyanarról a célról szól. A különbségek abban vannak, ti. én is voltam a másikon is, hogy Kriston módszer szerint több és érthetőbb napi praktikát kapsz a torna hatásának megőrzéséhez, érthetőbb a tematika, és nem mellékesen senki nem csepüli a másik módszert.
Azért kell informálódni alaposan, hogy mindenki eljusson a neki legmegfelelőbb módszerhez és oktatóhoz. Bár nézetem szerint, mindenki ahhoz jut el, akire szüksége van, akitől az adott témában a számára legtöbbet kaphatja.
A lényeg az: tanuld meg az általad választott módszert, és használd, hogy használjon.
Ha mind a kettőn voltál, akkor tudod, hogy az intimtorna is gátizom torna. És ha voltál Kristonfélén, akkor egészen biztos, hogy ott NEM hangzott el, hogy az inkább a fiataloknak való.
Ha az inkontinenciát nem izomgyengeség okozza, hanem orvosi probléma (a beidegződés bármilyenzavara, sérülés, stb,),akkor tornával csak részben vagy egyáltalán nem befolyásolható (a zavartól függ). Ezért fontos tisztázni.
Izomgyengeség miatt kialakult inkontinenciáról van szó, ugye? Csakhogy nem beszéljünk el egymás mellett.
A műtét átmeneti megoldás. Legalábbis akkor, ha nem tudja, hogyan erősítse az izmokat, illetve hogyan őrízze meg a műtét hatását. Tehát: intimtorna. Kriston-féle. Hathatós, de csak ha csinálja. Tájékozódj tivább a neten, és ha az anyukád nem elég "bátor", hogy egyedül elmenjen egy tanfolyamra, menj vele te is.
Szia! Sajnos ez a betegség nem feltétlen függ az életkortól és számtalan oka lehet. Sokkal több nőnek okoz problémát, mint gondolnánk. Leggyakrabban hasi műtétek (pl. nálam), vagy genetikai kötőszöveti gyengeség, néha a többletsúly is ront a dolgokon.
Szerintem mindenképpen forduljon urológushoz (vagy nőgyógyászhoz), az okok tisztázására, ahol azután megkapja a személyre szóló tanácsokat.
Szia!
Anyukámat és anyósomat is műtötték már ezzel a problémával.Mindkettőnek elmúlt a probléma műtét után,pedig anyósomnak nagyon súlyos volt.De vannak olyan torna gyakorlatok amivel meglehet előzni is.