Informatikus segítségét várom! Sürgős! (tudásbázis)
Nagyon szívesen!
Valszeg azért sebezhető a java, mert nem a legújabb. Innen le tudod tölteni a legfrissebbet:
Itt én azt hittem, hogy az opreációs rendszer szerinte kell választani 32 és 64 bit-es között, de hiába frissítettem a 64-est, nem akaródzott firefox is követni, ami viszont 32 bit-es, tehát azt tettem fel és rögtön látta is, hogy újítás történt. Szóval a 32 bit-est töltsd és telepítsd :)
Legalábbis ezt néztem meg:
Java Deployment Toolkit 6. 0. 200. 2
Java Deployment Toolkit 6.0.200.2
NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy Sebezhető Frissítés
Bocs, hogy most írok, áramszünet is volt!
Az is lehet, hogy a sebezhető java-val sikerült bekapni egy memóriában futó kis vírust, amit egy vírusírtó sem jelezne alapból, mivel nincs a merevlemezen nyoma. Tavasszal volt szó ilyen vírusokról, amik figyelik a gépet, küldik az adatokat.
Érdemes mindig a legfrissebb java verziót használni úgy, mint mindenből :)
Google Update
Google Update Ismeretlen bővítmény Vizsgálat
Ezt írja ki!
A sebezhetőség azt jelenti, hogy könnyen támadható. Ha régebbi a Java-d, akkor ezt kihasználhatják bizonyos "támadások". Ilyenkor a firefox alapból letiltja, megpróbálja megóvni a gépet, mivel fogást találhatnaka a java-don.
Érdemes lenne frissíteni a legújabbra.
Az furcsa, mert erre a törökös videora direkt azt mondják, hogy böngésző bővítményként van elbújva. :/
Fb-alkalmazások között találtál nem odaillőeket?
Igen, és ha beépülnek a böngészőbe, akkor létrehoznak egy mappát is a windowsban, és ott elkezdi magát sokszorosítani...
Egyszer megjártam, valami 800 kártevőt talált a gépemen a víruskereső, az egyik informatikus ismerősöm megkereste a mappát, eltávolította, de ez nem volt elég, mert akkor jöttünk rá, hogy a böngészőbe is beette magát, amikor tovább osztódott a gépemen a kártevő...
Egyébként nekem van szűrő minden böngészőben, az operában, a google chrome-on, és a firefoxon is.
Mindegyik böngészőhöz letölthető, és telepíthető az ADBLOCK PLUS spamszűrő, nekem is rajta van, és akkor még a reklámokat is megszűri...
Igaz, a facebook vírusokat nem, de semmire nem kell rákattintani.
Ezt viszont nézd meg, olvasd el, és tartsd figyelemben:
Én kezdő fb-s vagyok, buta sőke nő!!!
Követem az utasításaid, a bővítményekbe nem találtam ilyet, amit írtál, viszont egy Java alkalmazásom le van tiltva! Azt engedélyezzem? az fb-n most sorba kitörlök minden alkalmazást, akkor meglehet, hogy megszűnik a problémám?
Nem szabad akármire kattintani: se linkre, se videora.
Néhány aprósággal kiszűrhetők a kétes elemek. Videok esetében fölé viszed az egeret és megnézed, milyen linkre mutat, és ha az nem valami ismert, hivatalos oldal, akkor nem kattintasz rá.
Videok és linkek esetében is érdemes nézni a hozzájuk tartozó linket (ha rá viszed az egeret, megjelenik). Ha 1 betűben tér el egy hivatalos oldaltól (pl.: 1 betű más, vagy az egyik duplázódik), már veszélyes. Ha fura karakterek vannak a linkben, szintén ne kattints rá. Ha pontok vannak beékelve és/vagy számok itt-ott, szintén necces. Ez csak pár eset, de könnyen szűrhetők a kétes linkek/videok. Én speciel még egy ilyen facebookosat se kaptam be, védem a gépem :)
További ajánlott fórumok:
- Akiknek sikerült lefogyniuk, azok segítségét várom. S.O.S :(
- Valaki aki ért a mágiához és a szellemekhez....kérném a sürgős segitségét.
- Állatotthon kér sürgős segítséget!
- Bankban dolgzók segítségét szeretném kérni egy dolgozatomhoz... Sürgős! :-(
- István kórház - segítséget kérnék orvos témában... sürgős lenne
- Gazdasági angol levelem leellenőrzéséhez segítséget kérek! Sürgős!