Informatikus segítsége kellene ... pendrive-m nem enged 4 giga felett magára másolni játékot például.. miért? (tudásbázis)
Két megoldást látok, vagy másik fájlrendszer, vagy a képfájl darabolása.
1. formázd meg a pendrájvot úgy, hogy ne FAT32, hanem NTFS fájlrendszert válassz. Nem biztos, hogy engedi az oprendszered, de egy próbát megér. (Nem a "pendrájvok vannak így megcsinálva", hanem a viszonylag régi fájlrendszer nem engedi meg, hogy egy fájl mérete 4 GB fölött legyen)
2. a nagy fájlt egy tömörítő vagy daraboló programmal vágd fel több fájlba, és ezeket másold fel a pendrájvra. Így szállítani tudod a képfájlt, viszont amikor használni akarod, vissza kell alakítani, tehát közvetlenül a pendrájvról nem tudod használni. Ha ez gond, használj írható vagy újraírható DVD-t.
Azon meg ne izgulj, hogy feleslegesen vettél pendrájvot, jól fog az még jönni bármire, de ha elajándékozod egy rokonnak, ismerősnek, nagyon fog örülni neki :-D
Vagy ha ezt nem hagyná,
Idő közben kiderült a baj, megkérdezett párom egy informatikust..
alapból úgy van megcsinálva minden pendrive, hogy egyben, egy fájlban 4 gigánál többet nem tehetek fel rá...
szóval akármit is vergődök, akkor is így marad, idő közben találtam más megoldást.
Nagyon mérges vagyok... most vettem egy 16 gigás pendrive-t, mert a 8 gigás sem engedi... de ez sem!!!!!!
Párommal azt hittük hogy a 8 gigás pendrive-al van gond, de ezek szerint mi vagyunk buták...?
Van egy játék.. 4,3 giga mondjuk. És képfájlban van, egy fájl az egész magyarul.. és NEM engedi magára másolni... megőrülök és ezért vettem új pendrive-t... én marha...
További ajánlott fórumok:
- Mindent az informatikus könyvtáros-ról!!!
- Gazdasági informatikus képzés. Érdemes belevágni? Olyanok véleményét várnám, akik otthon vannak a témában.
- A TV-hez szeretném a pendrive-t csatlakoztatni, hogy filmet nézzünk, milyen beállítás kell hozzá?
- Sziasztok! segítsetek, milyen szakmát érdemes választani mostanában? pl.: asztalos, informatikus, gépészt, stb ...
- Hogy telepítsek pendrive-ról operációsrendszert?
- Van az itteni naplómban vagy ezer kép, hogy lehetne leggyorsabb modszerrel kimásolni innen? Ötletek kellenének.