Indiai chai tea (masala) recept
10 perc
Az Indiai chai tea (masala) hozzávalói:
fekete tea
tej
fűszerek (bors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, vaníliáscukor)
tejszínhab
kakaópor (dísznek)
Az Indiai chai tea (masala) elkészítési módja:
Felteszel főni fele annyi vizet, mint amennyi lötyit szeretnél csinálni. Fűszerezed a vizet, és főzöd, hogy oldódjanak ki a fűszerek. Beleteszed a teát, az is had oldódjon ki. Ha ezek összeforrtak egy kicsit, lejjebb veszed és ráöntesz még ugyanannyi bögre tejet. Megcukrozod, attól függően mennyire vagy édesszájú. Mikor ez is felforrt, leveszed, poharakba töltöd, tejszínhabbal díszíted, amit én még meg szoktam szórni egy kis kakaóporral.
A fűszerekből nem kell feltétlen mindegyiket használni, én pl. gyömbért és kardamom-ot nem teszek bele.
MASALA CHAI TEA KÉPE:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=563693196982512&set=a.492338690784630.122897.492256920792807&type=1&theater
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Miss1857, 2013. febr. 24. 22:34
Az indiai chai tea (masala) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.