Imádom a töltött káposztát. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
22. 46380411df
2022. máj. 23. 20:05
Én a cseréptálban sütőben készültet szeretem nagyon, összehasonlíthatatlan a fazékban főttel.
21. andilaci
2022. máj. 19. 15:38
Én is de csak savanyú káposztából
20. globus (válaszként erre: 19. - Globus)
2022. máj. 17. 16:20
*hagyományos
19. globus (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 16:19
Nekem már az sem fér a buksimba, hogy miért írják mindenütt a káposztát alulra tenni, mikor a füstölt húsnak több óra kell...legalábbis a házi füstöltnek, amitől hagyománnyos. Cakká fő alul az egész...
Egyrészt anyagszükséglete, másrészt az elkészítés technológiája, jó lenne egy videó.
18. globus (válaszként erre: 16. - Epresturmix)
2022. máj. 17. 16:15
Akkor itt is lett kétféle verzió. De mitől töltött káposzta?
17. Józsibirka
2022. máj. 17. 16:05
É is szeretem, savanyított káposztalevélben is!
16. Epresturmix (válaszként erre: 14. - Globus)
2022. máj. 17. 16:02
Szőlőlevélben töltött a szabolcsi. Volt egy szabolcsi barátnőm, mindig úgy csinálta.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Globus)
2022. máj. 17. 14:02
Édesapjától anyukám így tanulta így készítette mindig: darálthus reszelt hagyma f.hagyma, sűrített paradicsom só bors pirospaprika rizs, káposzta levélben bele töltve. A lábas aljára káposzta darabok úgy rá a megtöltött káposzta. Majd azt a vizet amibe megfőzte a káposztát azzal öntötte fel. Lassú tűzön. "Rázogatva" készítette anyukam. Én szoktam füstölt husit is rakni bele. Gondolom ez lenne a szabolcsi. Édesapám oda született ott nőt fel. Sok variációt hallottam már én is. Ahány ház annyi szokás.
14. globus (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 13:52
Sosem tudom meg, hogy melyik a szabolcsi. Gugli nem segít, inkább összezavar.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Amaunet)
2022. máj. 17. 13:47
Hát furcsa szokásom.
12. Amaunet (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 12:46
Én is a szabolcsit szeretem.:) Hidegen, melegen. Tejföl és kenyér nélkül. Tk. rízshez minek a kenyér?
2022. máj. 16. 08:05
Szabolcsit tanultam meg édesapámék úgy készítik. De mióta együtt vagyok férjemmel többször csináltam savanyú káposztából, anyósomék úgy készítik. Mind a 2 szeretem. Tejfölel friss házi kenyérrel
10. semleges
2022. máj. 16. 06:54
Finom is.
9. c85d1d200b (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 16. 01:26
Most, hogy mondod...
Baromi regen ettem. Szerettem az anyamet, de soha nem lesz olyan, mint a nagymame.
Ezt az elelt meg soha nem keszitettem el, annak ellenere, hogy mar van itthon porba szaritott ver is egy narancs pudinghoz.
8. trapiti
2022. máj. 15. 22:51
Karácsonykor főzök meg télen párszor, és imádjuk. 🥰
7. Piroska52 (válaszként erre: 6. - Globus)
2022. máj. 15. 22:00
Megfőzöm, de nem vagyok oda érte.
6. globus (válaszként erre: 3. - Piroska52)
2022. máj. 15. 21:05
Élezemben 2x ettem, és egyszer sem készítettem 🙂
5. bnedora
2022. máj. 15. 20:32
Én is nagyon szeretem.
4. vigyefene
2022. máj. 15. 18:28
Itt van egy másik töltöttkáposzta imádó, főleg füstölt hússal.
3. Piroska52
2022. máj. 15. 18:27
Én nem nagyon, megeszem, de annyira nem vagyok oda érte.
2. 7962decf87
2022. máj. 15. 18:23
Én is, naaaagyon, sok gombóccal!!👍🙃
2022. máj. 15. 18:23
A vallomás: "Imádom a töltött káposztát."