Ilona diós piskótája recept
Az Ilona diós piskótája hozzávalói:4 tojás
8 evőkanál cukor
4 ek liszt
4 ek darált dió
1 ek kakaó
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
4 ek hideg víz
Az Ilona diós piskótája elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztod, és a fehérjét habbá vered. Ha már jó kemény apránként belevered a cukrot és a csipetnyi sót is, majd egyenként a tojások sárgáját. A lisztet, darált diót kakaót, sütőport, szódabikarbónát elkevered, és óvatosan a tojáshabba kevered. A nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleled, beleöntöd a masszát, és 165 fokon megsütöd. Gyorsan sül. Két részre vágod, az egyik részt lekvárral megkened, a másikkal betakarod. Porcukorral bővel megszórod, feldarabolod és megeszed. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 15defe00af, 2009. febr. 21. 18:50
Az ilona diós piskótája elkészítési módja és hozzávalói.