Nagymama diós stanglija recept
A Nagymama diós stanglija hozzávalói:A tésztához: 25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 2 kávéskanál kakaó, 1 deci liszt, 1 deci zsemlemorzsa, tejföl
A tetejére 2 tojásfehérjéből 1 csomag vaníliás cukorból és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral felvert kemény hab.
A Nagymama diós stanglija elkészítési módja:
A hozzávalókból kevés tejföllel kemény tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk és megkenjük a habbal. Kicsit szikkadni hagyjuk. Tetszés szerinti darabokra vágjuk. Tepsire tesszük és inkább szárítjuk, mint sütjük addig, amíg a tetején a hab színt nem kap. Sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 15defe00af, 2009. jan. 24. 15:53
A nagymama diós stanglija elkészítési módja és hozzávalói.