Ikerházban kutya a szomszéd jóváhagyása nélkül? (beszélgetés)
Valami nagytestű keverék...
A kutyakakát sem szedi össze, de azt összeszedem, nem ügy, nem halok bele. Abból sem csináltam ügyet, hogy a bejárati ajtó elől a kerti papucsunkat elvitte, egy pár megkerült, a másikat szétrágta... Nem vagyok egy hisztis fajta, eddig csak vonogattam a vállam, de aggódom a gyermekeimért, meg mindennek van határa.
Végigolvasva ez semmiképpen nem normális így. Mi lenne, ha mégis megpróbálnál beszélni vele? Ne gondolja arra, mi történt a múltban, az amúgyis csak feltételezés részedről, hogy az exed miatt haragszik rád. Én bizony bekopognék hozzá és megkérném, hogy ültessen le a nappalijában, mert kicsit hosszabban szeretnék vele beszélgetni. Ott szép higgadtan elmondanám az előre átgondolt mondókámat, hogy ki kellene találni valamit erre a kutya helyzetre, merthogy ez így tarthatatlan:
- nem engedi, hogy barátkozzatok egy olyan kutyával, ami tulajdonképpen a saját kertetekben él
- nem tudtok bemenni a saját otthonotokba, míg ő magához nem füttyenti a kutyát
Nem tudom van-e megoldása aaaaa...kutyakincsek összeszedésére, erről nem írtál, gondolom akkor azt rendszeresen összeszedi. Biztos vagyok benne, hogy nem tarthatná az állatot a másik tulajdonos beleegyezése nélkül. Milyen fajta egyébként?
Nem, a kertet elkeríteni nem lehet a telekhatáron, de ő el tudná keríteni nagy részét a sajátjának, az megoldás lenne.
Ezért kérdeztem az önkormányzatosokat, hallottam állattartási rendeletről, de arról is, hogy éppen most januártól változott... esetleg rendőrségen feljelenteni, hogy veszélyezteti a gyerekeim testi épségét... nem ismerem a lehetőségeimet.
És valóban nem lehet elkeríteni a kertrészt?
Sajnos, ha szóból nem ért, akkor jelenteni kellene az önkormányzaton, mielőtt még baj nem lesz belőle. Esetleg jó lenne, ha tanú is lenne a kutya és gazdája viselkedésére.
Ezért nem tettem szóvá én sem, amikor idekerült, bár nem lett volna olyan kimerítő dolog legalább két szóval ezt jelezni, azt már nem is merem írni, hogy megkérdezni: itt nem 8 lakásról, összesen egy ikerház, két családról van szó. (azt csak zárójelben említem meg, hogy amikor még nem volt kutya, mi hoztunk egy cicát, ami nem sok vizet zavar, de többször láttuk, hogy a szomszéd belerúgott az udvaron a kölyökcicába. Fél éven belül elpusztult, ki tudja mibe... ennyit a nagy állatbarátságról...)
De a kutya annak fogad szót, akitől enni kap, meg aknek a kezéhez szokik. Naná, hogy nekünk nem. Nem csak a betörő nem jöhet be, mi sem, amíg egy-két perces ugatás morgás hörgés után valaki kinem dugja a fejét és be nem hívja a kutyát...
Amíg volt kutya a társasházban (németjuhász), ismeretlen be nem tette a lábát a tudtunk nélkül. Soha nem ugatott, hanem csak morgott!
Nyáron aludhattunk nyitott ajtó mellett, bár a folyosó ajtaja zárva volt. Még az udvaron parkoló autó is biztonságban volt!
" A kutya arra való, hogy ugasson"
szép :/ Az emberek meg arra, hogy jártassák a pofájutak?
Nem lenne jobb összebarátkozni vele?
Van annak elônye is, hogy van kutya a házban.
Sziasztok!
Nagy problémám, hogy ikerházunk leválaszthatatlan kertjébe a szomszéd kutyát hozoitt. A kutya legtöbbször lakásban van, de kiengedik nbéha a kertbe (levegőzni, dolgát végezni). Mivel egyre nagyobb, egyre agresszívebb, durván megugat minket, a gyerekek félnek tőle, a vendégeinkért is aggódom. Ha nagyon ugat, akkor két-három perc után valaki behívja. Mi lenne, ha valakit megtámadna?
Segítsetek kérlek, bármilyen ötlettel, jogszabállyal, kihez fordulhatok, hogy oldjam meg, ha szeretném a költséges (és időigényes)bíróságot, ügyvédeket stb. elkerülni.
Önkormányzati dolgozók! Tudtok segíteni? Van valami rendelet?
Rendőrségi dolgozók! Tehetek feljelentést emiatt? Van értelme?
Jogi ismerettel rendelkezők! Mire hivatkozhatok? (Ptk.)
Bármilyen ötletet örömmel fogadok, egyedül nevelem a gyerekeket, nincs férfi a háznál, a szomszédban a férj ezt ki is használja (nem tudom, ki az egresszívebb, ő vagy a kutya... ) :(((
Köszönöm mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Feleség a szomszéddal
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- Mit csinájak a szomszéd kutyájával, ha megállás nélkül, egész nap, monoton hangon ugat?
- Kamerázhatja-e a szomszédom a házamat és az udvaromat a beleegyezésem nélkül?