Igazság az olajos hajpakolásokról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Igazság az olajos hajpakolásokról
Most jutottam ide,nem jött meg a kedvem az olajos kencéhez most egész türhető a hajam és hosszú is .
Nekem inkább a belső táplálás a vitaminok ásványi anyagok a megoldá.s
Nekem a kókuszolaj a "kedvencem", szinte mindenre használom, a konyhában is jó, hajra, bőrre kenve is - az ekcémámmal szinte csodát művelt.
Minden hajmosásnál használok pakolást, bár nem csak olajat, teszek hozzá mézet, valamilyen balzsamot, néha tojássárgáját is keverek bele. A hajam hosszára kenem fel, 2-3 órát rajta hagyom, és nagyon puha lesz tőle.
Nagyon gondolkodom azon is, hogy megkísérlem a ricinusolajat, mint hajnövesztő szert. Nem drága kis kiszerelésben, és bár sokan szidják, reménykedek benne, hogy én azoknak a táborát erősíteném, akiknek bevált :)
Szia! :)
Én nem szoktam, szerintem így szárazon, dunsztolva elég jól beszívja a haj. :)
Én ősszel és télen használtam. Az én hajam nem hullt tőle jobban, mint egyébként. Sőt ősszel a fodrászom rám csodált, hogy
1. Milyen nagyot nőtt a hajam.
2. Én voltam az első vendége aznap, akinek nem hullott a haja.
Szóval lehet, hogy van akinek hullik tőle a haja, de ez nem általános, nekem nagyon jót tett! Épp most tervezek egy újabb kúrát. :)
Ja és én egész éjjel fent szoktam hagyni lefóliázva!
sziasztok.
Nagyon jó ez a fórum.Nálunk a 10éves lányomnak kellene valamit kitalálni.Neki az a gond,hogy kevés és vékonyszálú haja van (Tudom persze ez alkati ..apjától örökölte..)és úgy sajnálom szegénykém.Olajos pakolást régebben mi is csináltunk neki,de újra elkezdjük.Növeszteni is szeretné...de ugye a kevés haj hosszún is kevés.Ötleteket is várok.Levágni nem engedi rövidre.
Igen, de én alapból ritkán szoktam zacskózni, főleg, ha sokáig rajta akarom hagyni. :)Aludhatsz a zacskóval, de azért nem jó minden alkalommal, mert egyrészt elnehezíti a hajat a sok nedvesség, másrészt a végén tényleg megfulladnak a hajhagymák. (max heti 1x) A zacskózásban az a jó, hogy rövidebb ideig kell a fejeden lennie az olajnak, rövidebb idő alatt megvagy vele, viszont nekem az agyamra megy a csörgés, főleg éjszaka. ^^
Van olyan hatása, szinte az összes olajat felszívja másnapra. Elég egy éjszaka is, nem kell egy teljes nap. Mindig rengeteg babahajam van és gyorsan nő az egész. Most fél év alatt 11 centit nőtt, pedig közben tél volt. :)A törölköző fontos, be is takarhatod vele lazán a fejed, hogy ne fázzon.
Először is boldog naplószülinapot!
Nem hiszed el mi történt ma velem! 2 fiatal lány ült előttem a buszon, az egyik lánynak eléggé tördezett, elvékonyodott volt a haja a másiknak pedig csodaszép. A hajakról beszélgettek és a szép hajú lány a te hoxa naplódat ajánlatta a másik a lánynak h mennyi sok jó tipp van itt a hajápolással kapcsolatban :) Mosolyogtam nagyon, úgy látszik igen híres a naplód :))))
Orulok, hogy emlitette a cikkiro az olivaolajat is, sokkal konnyebb kimosni, mint a ricinusolajat, es nekem pl sokkal inkabb keznel van, extraszuz olivaolajat hasznalok havonta egyszer. Viszont nem dunsztolom vele egyaltalan. Van egy libiai baratnom, dus, seggig ero hajkoronaja van (jo, persze, az araboknal ez normalis, nem az olajtol lett neki ilyen, de segit megorizni:D), es o azt tanacsolta, hogy nyugodtan bele lehet masszirozni a fejborbe is, sot, korpasodas, fejboron levo dermatitisz ellen is kituno, es megelozesukre is. Elotte csak a hajvegekre hasznaltam. Es o mondta azt is, hogy nem kell foliazni meg minden, csak felkoti es par orat igy hagyja hatni. Picit fel kell melegiteni.
Mivel az arabok is szinte mindenhez hasznaljak az olivaolajat es testapolasra is, valahogy osztonosen is jobban hallgattam ra, a ricinusolajat abszolut nem hasznalom azota. Meg probaltam illatositott mandulaolajat is, ez meg az olivaolajnal is konnyebb texturaju, es beszivja hamar a fejbor is es a haj is, alig marad kimosni valo:)
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb hajpakolás?
- Nagyon jó hajpakolásra lenne szükségem!!! Tud valaki segíteni?
- Olyan a hajam, mint a drót, milyen hajpakolás tehetné lágyabbá?
- Melyik balzsam vagy hajpakolás a legjobb száraz, töredezett, sprőd haj ellen?
- Placentás hajpakolást használt már valaki? Mik a tapasztalatok?
- Hetente 3x mosom és vasalom a hajamat. Tudnátok hajpakolást ajánlani, melyiket érdemes venni?