Igaz lehet-e az, vagy félreértés, hogy közüzemű számlatartozással is a BAR listára lehet kerülni? (tudásbázis)
Persze, lehet rendezve az egyenleged, de azt is látják, hogy nem pontosan fizető adós vagy, késel a befizetéssel.
De ez persze nem az a BAR lista, csak talán azért ragadt rá, mert emiatt is elutasíthatják a hitelfelvételt.
Nem nekem volt. Hanem el akartunk adni egy autót, és a vevőt ilyen alapon elutasították.
Mondom, nem tudok részleteket, mert nem én intéztem, de ezt mondták nekik. Hogy ha bekérnek közüzemi számlát, akkor nézik azt is, hogy időbe fizeted-e be, mondjuk 3 hónapra visszamenőleg, mert ha nem, akkor nem vagy pontos fizető.
Én soha nem nézem a határidőt, nem fogok egy hónapban 3x sorban állni a postán.
De ha hitelt akarok majd felvenni, akkor kénytelen leszek erre figyelni.
Igen, fel lehet kerülni így is. De szerintem nem 1-2 hetes, hanem több hónapos tartozás után! Nekünk mindig túlszámlázzák a gázt, befizetek nyárra vagy 15-20 e ft többletet. És mindig csak azért fizetem be, hogy nehogy feltegyenek. Bár lehet, ha bemennék és szólnék akkor levennék...amit az éves leolvasáskor meg is tesznek...szóval ott csücsül náluk pár hónapot a pénzem. :(
És tényleg nem szólnak róla, ha rátettek. De tuti, hogy elötte felszólítanak, hogy fizess!
Az szerintem elég érdekes, ha egy elmaradás miatt BAR listára kerül valaki. De gondolom, hogy az elmaradást rövid időn belől rendezi az illető. Akkor ezek szerint én is listás vagyok, mert a 45ezres fűtés számlámat csak 2 hetes késéssel tudm befizetni!?
A hosszú idős elmaradásosok akkor már nem is kerülnek fel rá?
Ez szerintem hülyeség!
További ajánlott fórumok:
- Konfliktus kezelő fórum, feszültség levezetésre, félreértések tisztázására :)
- Úgy érzem lejárattam magam. Hogy tudtam így félreérteni a jeleket, ha voltak egyáltalán
- Mit gondoltok erről a félreértésről?
- Teszvesz felfüggesztett, számlatartozás címén! ..hogy létezik ez, mikor minden számlámat kiegyenlítettem kb. 15 napja?
- Jártatok már úgy, hogy valaki közeledését félreértettétek?
- Te hogyan hódítanád vissza az ex vőlegényed 1, 5 hónap szakítás után úgy hogy félreértés (szülők bekavartak) miatt mentetek szét?