Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán? (tudásbázis)
Ez babona.
De van benne, van valami hogy vigyáznunk kell-a "pocikánkra is"
Na de gyerekkoromban azt gondoltam, h. lehet, h. óriások búgócsigája a naprendszer.
Szerintem a gyerekek hajlamosak misztikus dolgokat képzelni, látni. de mindegy.
Inkább nem állok le vitatkozni Veled. :o) A gyerekek látják a szellemeket, csak a felnőttek hitetlensége "kineveli" belőlük ezt a képességet, még mielőtt komolyabban tudnának beszélni erről. Azért tudom, hogy ez nem hülyeség, mert jómagam is láttam már szellemet nem is egyszer...
A meglátszós dolog meg szerintem is az ijedtséggel lehet kapcsolatban, mivel a magzat nagyon szoros lelki és testi összeköttetésben van a kismamával.... De erről majd nyilatkozom bővebben, ha kismama leszek, persze nem fogom magam direkt össze-visszatörni ;o)
ez komoly kérdés?
jézusom
Hát szerintem ez csak egyike a régi asszonyok mondásainak!az egész csak a véletlen műve lehet.Pl. anyukám leforrázta a hasát amikor 5 hónapos terhes volt a testvéremmel és semmi jel nincs a testvéremen.Ha valami megjelenik a pici lehet egyébként is ott lett volna.
Ez is csak olyan mendemonda lehet,mint az hogy olyan fiúsra áll az anyuka hasa,vagy a feneke szerint lány lesz... én ilyenekben nem hiszek!
Nem feltétlenül babona, én egyáltalán nem vagyok babonás, igaz tudományos magyarázata sincs, de:
Terhes voltam a lányommal, indultam valahova és a léopcsőház előtt gyerekek játszottak, dobálták egymást valamivel (igazán nem is tudom pontosan mi volt valami gyümölcs v. gesztenye?) a lényeg, h. eltalálták a mellkasomat. Hirtelen az jutott eszembe amit hallottam valakitől, h. a gyereken meglátszhat. Hát igen a lányomnak a mellkasán van egy elég nagyocska folt, ha fürdik v. nagyon meleg van kipirosodik.
nincs rá magyarázat, de ez tény és való!
Ez csak egy régi babona! Azt is tartották, ha valaki rondán néz a kismamára ("szemmel veri") ronda lesz a baba...:-)) És azt is állították, hogy ha megkíván valamit az anyuka, azt meg kell neki venni, mert meg fog látszani a gyereken...! (Pl. ha epret enne télen, be kell szerezni mert lesz valahol eperfolt vagy májfolt a születendő babán.)
Sok ilyen népi hiedelem élt régen, s a mai öregek (főleg faluhelyen) még ma is teljes meggyőződéssel rémísztgetik ezzel a kismamákat. Az, hogy a mama megüti a pociját és a babán van valami folt, szerintem véletlen egybeesés. Az én fiam tarkóján is van piros folt pedig nem ütöttem meg a hasam (s nem ért semmiféle sérülés)!
Nem ám elhiszitek ezt a baromságot..!!!
Anyukámnak volt egy kolléganője aki amikor még az anyukája pocijában volt, akkor érte anyukáját valami baleset, és épp a hasát ütötte meg valahogy, sajnos a részletket nem tudom. Na a lényeg az hogy a bal szeme körül kék folttal született és ma már közelít a 60-hoz még mindig ott a folt. Feléttelezik, hogy a terhesség alatt "szerezte" a foltot. Azt a foltot mindig próbálta kozmetikázni, hasonló színű szemhéj festéket használt a másik szemén is, és persze alapozókkal, púderekkel, halványította.
Amúgy egy nagyon rendes, kedves kis hölgy, ÁNTSZ-es, anyu is az volt-ő ma már nyugdíjas. Szóval lehet benne valami, hogy tényleg meglátszik, de nem hiszem hogy pici lenne az az ütés, inkább nagyobb erejű kell legyen.
:)))
Nekem most másodjára a hasam formájából "diagnosztizálták", hogy ez egy fiús pocak. Én meg mondtam, hogy igen, lesz egy szép nagy lányom. ;DDDD