Igaz hogy ha nem tudod fizetni a lakáshiteledet akkor lakhatsz tovább benne csak albérleti díjat kell fizetni! (beszélgetés)
Igen, van ilyen.
Megveszi a lakást a bank, az önkormányzat, akárki. Az adósság fejében áron alul. Aztán szabad fizetni a bérleti díjat, amit majd úgy emelnek, ahogy akarnak, mivel birtokon belül vannak. Ez is egy újabb csapda a megszorultakkal szemben azok javára, akiknek van pénzük ingatlant venni. :(
Szigorú feltételei vannak, melynél mindennek teljesülnie kell.
Feltételek az ingatlanra:
az ingatlan forgalmi értéke Budapesten és a megyei jogú városokban a szerződés megkötésekor nem haladta meg a 15 millió forintot; egyéb településeken a 10 millió forintot
a banktól kapott kölcsön összege a hitelszerződés megkötésekor az ingatlan forgalmi értékének a 25 és 80 százaléka közé esett, államilag támogatott hiteleknél elérhette a 100 százalékot
a törvény hatályba lépésekor (2012. január 1-jén) a hiteladós a lakáshitel-tartozását legalább 180 napja nem törleszti
a hitelszerződést 2009. december 30. előtt kötötték
a lakóingatlan az ingatlan-nyilvántartásban lakóházként, lakásként vagy tanyaként szerepel
a jelzáloghitel mögött fedezetként csak a megvásárlásra felajánlott ingatlan szerepel
Az adósok rászorultsági feltételei:
A hiteladós/ zálogkötelezett vagy a vele egy háztartásban élő házastársa/ élettársa jegyző által megállapított ápolási díjban részesül;
vagy
legalább egy, családi pótlékra jogosító gyermek nevelése mellett
rendszeres szociális segélyben vagy
foglalkoztatást helyettesítő támogatásban vagy
lakásfenntartási támogatásban részesül.
A hiteladós/ zálogkötelezett állandó lakcíme 2011. szeptember 28-án és azt követően folyamatosan a hitel fedezetéül szolgáló, megvételre felajánlott lakóingatlan;
a hiteladósnak/ zálogkötelezettnek a felajánlott ingatlanon kívül nincs más ingatlanon használati joga.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a települési önkormányzat képviselőtestülete által megállapított, a „18 éven felüli tartósan beteg hozzátartozó ápolása” jogcímen folyósított ápolási díj nem jogosít fel a Nemzeti Eszközkezelő programjában történő részvételre.
szerintem akkor kevered a szezont a fazonnal. van lehetőség árverezés előtt megvetetni az ingatlant, de azt elővásárlási joggal önkormányzat teheti meg,vagy eladod az eszközkezelőnek, és akkor bérelheted tovább. ilyen törvény nincs hogy a bank megveszi a lakást és bérelheted tőle.
van olyan hogy a bank megveszi elővételi joggal, de áron alul, és akkor így is úgy is kiraknak
Én hallottam ilyenről már több embertől is.
Részleteket nem tudok,de el tudom képzelni.Gondolom azoknak adják így ki akikkel így jobban járnak mint ha elárvereznék...nem tudom,szerencsére sosem volt és nem is lesz lakáshitelem!
De kevesebb lesz!
Most abban mi lenne a pláne,ha ugyanannyiért bérelné mint amennyi a hitel??? :D
Kb.10-15.000 körül két szobás panel.
Bár biztos van feltétele annak,hogy ezt valaki megoldhassa így,mert egy másik ismerősömnek nem engedte így ezt a bank...
Na hogy kevesebb lesz, mint egy "normál albérlet", ezt kétlem!
De kövezzetek meg!
Túl egyszerű lenne...
De ki veszi át a hiteledet?
Ha tudnád fizetni az albérletet, akkor a hitel egy részét is :(
Lakhatsz a lakásban csak albérled a banktól?
Valaki halott már erről létezik ilyen?
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Ha adóstárs vagyok, kaphatok lakáshitelt?
- Megkaptátok már a lakáshitelhez kapcsolódó adóigazolást?
- Szerintetek lehetséges, hogy a lakáshitel törlesztőrészlete a duplájára nő?