Igaz az, hogy nyáron nem ajánlott sminktetoválást csináltatni? (ha igen, miért) (tudásbázis)
Nem beszélt, "szúrkált" végig, a végefelé már azt hittem nem bírom tovább.
Aztán a második alkalommal ugyanúgy 2 órát tartott , de akkor már az első 20 perc után kész voltam :S
Azt mondjátok meg nekem, hogy a szemkontúr tetoválás( csak fent) miért tart 2 óra hosszat?
Egy rendes nagy tetkó is kész van ennyi idő alatt, és az nem csak két csík
pont ezért írtam, hogy nagyobb a gyakorlata!
Hidd el ismerik a különböző gépeket, festékeket is!
Nem egy ismerősöm van aki tetováló de a sminket is meg tudja csinálni.
Ők is használnak érzéstelenítőt(ha a vendég kérné,utókezelőt,stb.)de mondjuk ha sima festékkel csinálja az ott fog maradni és semillyen pigmentelőhívó utókezelő lötyit nem tesznek rá.
ha a testtetoválásban az árnyalatokat el tudja találni a tetováló, akkor az ercra szemre valót is látja-hisz napi rutinnal rendelkezik.
Sőt a tetoválók gépei olyanok ahol ő állítja be milyen mélyre megy a tű de egy ügyesebb kezű már szemmértékre is tud hagyatkozni, látja milyen mélyre nyomhatja a tűt.
Teljesen igazad van, a tetováló művészeknek valóban nagyobb gyakorlatuk van a tetoválásban mint a kozmetikusoknak. A különböző motívumok területén bizonyosan. Nagy szabadságuk is van, szabadon engedhetik a fantáziájukat.
A sminktetoválás más tudást, eszközöket, más anyagokat <pigment, elő- és utókezelők, érzéstelenítő stb> igényel. A kozmetikai tetoválás nem kerül olyan mélyre a bőrben, így a divat és az arc kontúrjainak változását követni lehet. A kozmetikusok egy része a sminktetoválásra szakosodott. Olyan kozmetikust érdemes megbízni sminktetoválással aki napi rutinnal készíti, és akinek a munkáját előzetesen lehetőséged van megismerni.
Egy szó mint száz, testtetoválást tetováló művésznél, sminktetoválást pedig speciálisan képzett kozmetikusnál érdemes csináltatni. A választás szabad, de a következmények sok évre boldoggá v bosszússá tehetnek, és ez nem mindegy.
Igen óvni kell a napsütéstől szolitól,nekem még csak
rendes tetoválásom van, de azt sem napoztattam nehogy a színek fakuljanak, arcon bizti nehezebb védeni a fénytől mert az mindig szabadon van(kívéve ha valaki kendőbe jár),szerintem a krémek se védik meg annyira, én ruhával takartam, de az enyéma hátamon van szóval könnyű volt vigyázni rá!
lea78 ha mindig kifakul, próbálj érdeklődni tattoo stúdióban, mert ott nem kozmetikai festékkel csinálják és az nem fakul nem kopik annyira!A legtöbb tetoválónak van kozmetikai gépe, csak a festék más(de ugyanúgy megbízható),a gyakorlat meg adott, ha egy portréval boldogul akkor a csíkot is simán megcsinálja!
köszi, hogy írál! :)
képet majd teszel fel, hogy milyen lett?
én jövő hét kedden megyek. majd vigyázok, hogy ne érje nap.
Nekem is az van.
Szájtetkóról esetleg nem tudsz valamit?
Az a baj, hogy most lenne rá lehetőségem, hogy megcsináltassam üdülési csekkből. (június végén lejár :(
Nekem a szemhéjam van kitetoválva alul felül.
Júniusban csináltattam, és azóta is nagyon szép, nem kopott a színe, ugyanolyan szép fekete.
Nekem azt mondták, hogy víz ne érje egy hétig, és amíg esetleg duzzadt, addig ne érje közvetlen napfény.
Nekem még csak szemhéjtetkóm van, de azt kb. 9 éve csináltattam augusztus elején és még most is nagyon szép, nem volt szükség újabb "beavatkozásra".
Most a szájkontúron gondolkodom.
Mivel gyeden vagyok a kisfiammal, nem nagyon megyünk ki erős napsütésben.
Szerintetek 1-2 héten belül megcsináltathatnám a szájkontúrt?
Köszönöm a válaszotokat!
Szia!
Igen,igaz.Az erős uv sugarak nincsennek rá jó hatással.Van aki így is megcsinálja/megcsináltatja nyáron,de akkor erősen kenni kell fényvédővel,meg óvni az erős napsütéstől.
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Mielőtt sminktetoválást végeztetnél...
- Hol érdemes szemüveget csináltatni?