Húsvéti reggeli recept
A Húsvéti reggeli hozzávalói:néhány szelet kenyér
5 tojás
3 dl tejszín
1 pohár víz
2 csésze reszelt, kissé csípős sajt
40 dkg sonka vagy kolbász
1, 5 kávéskanál mustár
1 kiskanál só
ízlés szerint bors
A Húsvéti reggeli elkészítési módja:
Elsőként vágd le a kenyérszeletek héját, majd bélelj ki velük egy megvajazott tepsit. A kenyerekre szórd rá a vagdalt kolbászt vagy sonkát, esetleg mindkettőt, végül pedig a reszelt sajtot. Keverd össze a tojásokat a tejszínnel, a vízzel és a mustárral, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A sűrű keveréket öntsd az egész tetejére. A tepsit takard le, és tedd a hűtőszekrénybe éjszakára. Reggel az előkészített finomságot dugd be a forró sütőbe, és süsd ki szép pirosra. Igazán bőséges és felejthetetlen húsvéti reggeli lesz belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 9. 19:04
A húsvéti reggeli elkészítési módja és hozzávalói.