Húsos rakott palacsinta recept
A Húsos rakott palacsinta hozzávalói:10-12 db sós palacsinta
35 dkg bármilyen darált hús
20 dkg reszelt sajt
2 dl sűrített paradicsom (vagy ketchup)
2 dl tejföl
2 db tojás
3 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 ek ételízesítő por
szárított bazsalikom
rozmaring
oreganó
a formához olaj és zsemlemorzsa
A Húsos rakott palacsinta elkészítési módja:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsot, majd jól összeforraljuk. Ha már kellően sűrű, a tűzről félrehúzzuk. Belekeverjük a tejfölt, a sajt háromnegyedét és a tojásokat. Egy kerek tűzálló tálat kiolajozunk és morzsával megszórjuk. Egy palacsintát beleteszünk és kevés húsos krémmel megkenjük, majd addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejét a húsos krémmel szintén bekenjük, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A tálat alufóliával befedjük, majd forró sütőben (kb. 190 fokos) tesszük, és kb 30-35 percig sütjük. Ezután kitakarjuk és a tetejét egy kicsit megpirítjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. júl. 10. 23:16
A húsos rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.