Húsos derelye recept

30dkg marhahúshos
10dkg vöröshagyma
olaj a sütéshez
20dkg liszt
1tojás
4dl joghurt
só
bors
fokhagyma
zöldpetrezselyem ízlés szerint.
A Húsos derelye elkészítési módja:
Egy széles tálba lisztet teszünk, hozzáadjuk a sót, tojást, kevés vizet, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Ezt 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral 5-6cm átmérőjű karikákat szaggatunk, s kissé meglisztezzük ezeket. A húst ledaráljuk a vöröshagymával, megsózzuk, hozzátesszük a borsot, a petrezselymet, s serpenyőben megsütjük. A tésztakarikákra kis húshalmokat teszünk, a tészta széleit úgy nyomkodjuk, hogy a közepén kilátszódjon a hús. Az így előkészített derelyét lábasba helyezzük, leöntjük erőlevessel, lassú tűzön főzzük. A derelyéket szűrőkanállal kivesszük, lecsurgatjuk, majd a serpenyőben, forró olajban aranysárgára sütjük. A Boranit forrón tálaljuk, a fokhagymás joghurtot külön adjuk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syl33, 2007. febr. 18. 18:21
A húsos derelye elkészítési módja és hozzávalói.