Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Húslevest főznék, tud valaki segíteni? (Főzési idő stb.) fórum

Húslevest főznék, tud valaki segíteni? (Főzési idő stb.) (tudásbázis)


1 2 3
2011. máj. 14. 14:48

Nos végigolvastam a 66 hozzászólást.Azt gondoltam, hogy én már nem tudnék újat mondani, és lám tudok:

az én igazán finom húslevesem 3 féle húsból+velős csontból készül. Marhából a felsál, vagy a látedli, disznóból a tarja, vagy a hosszúkaraj finom a levesbe(40-40 dkg) és harmadikként pulykaszárnyat szoktam belerakni. Minden esetben hideg vízben teszem fel főni és szó sem lehet arról, hogy azt leöntsem, hiszen az ízek a hideg víz melegedése alatt oldódnak ki a húsokból, tehát a lényeget önteném ki. Ha nagyon finom leveshúst szeretnék, akkor forróvízbe teszem a húsokat főzni. A habot sem szedem le róla, mert abban is a legfinomabb ízek csapódnak le. A szép lassú főzés során azokból sötétebb színű túrószerű melléktermék lesz, ami leül az edény aljára. Disznócsontot nem szívesen használok, mert azt tapasztaltam, hogy akkor nem olyan szép tiszta a leves. Egy közepes fej hagymát is szoktam beletenni, de úgy, hogy csak a külső, koszos héját szedem le, a többit rajtahagyom, felénél bevágom, de nem szétvágom. Szép színt ad. Fejes kelkáposzta helyett mirelit kelbimbót rakok bele egy párat, ami mindíg van a fagyasztómban. És végül, mielőtt leszűrném, hagyom ülepedni 10-15 percet.


Tessék kipróbálni, érezni fogjátok a küldönbséget!

66. bosszús (válaszként erre: 63. - Reguska1)
2011. máj. 14. 14:18

Naná!:)))

Így ha szabad azt írnom, igen sokat spórolsz is vele!:)

Újabban, veszek far-hátat, hozzá mondjuk, 3 szárnyat, abból csinálom a húslevest, és ha van teszek hozzá egy tyúkhúsleves kockát!

A csíkét sütés előtt kettévágom hosszában, besózom, fokhagymakrémmel a bekenem, és bőrével felfele tepsibe teszem. Alatta kevés olaj, víz, alufólia, hogy megpuhuljon, aztán pedig a fóliát eltávolítom, kb. 1 óra múlva, és úgy sütöm meg! Hamar megvan, és ízletes, nem köpködi össze a zsír a sütőt!

65. 9cf0020815 (válaszként erre: 63. - Reguska1)
2011. máj. 14. 14:08
Nagyon ,nagyon finom,de érdemes megtölteni a csirkét:-)
64. ancika24 (válaszként erre: 63. - Reguska1)
2011. máj. 14. 10:16

szerintem finomabb, mint a főzés nélküli sült csirke :))) az én nagymamám mindig így sütötte a csirkét... a hús is ízletesebb, ha levesnek meg van főzve előre. Csak fokhagymával, sóval, borssal ízesítette, és tette a sütőbe pirulni.

Bátran próbáld ki, sok sikert hozzá!

2011. máj. 12. 20:44
Sziasztok, főzött már valaki úgy húsleveset, hogy egészben marad benne a csirke és utána a csirkét még picit átsütötte? milyen lett???
2009. febr. 7. 15:53
Sziasztok!! Na megfoztem a huslevest! Hat elfogyott majdnem mind!!! Nem lett olyan mint a mamame, az tuti, de nem is sikerult rosszul!!! Meg finomitunk nehany dolgon es tokeletes lesz!! Koszii mindenkinek a tanacsokat!! Szep hetveget Nektek!
61. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 60. - C42a13b98c)
2009. febr. 7. 12:12
Nálam aligha van hely mivel annyi sárgarépát főzök a levesbe amit elképzelni se tudsz. A tésztához való ragaszkodás csak megszokás én egyes levesekbe daragaluskát másikakba rizst teszek betétnek. Pld paradicsomleves rizzsel.
60. c42a13b98c (válaszként erre: 59. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 7. 12:05

Egészségedre! Ha a férjem rizst látna a levesben valszeg azt hinné, hogy véletlenül beszóródott...:-)

És azért ahol van hely pár répának, ott elfér még egy kis krumpli is, ha nagyon akarja az ember...mi amúgy a leves esetében gyakran arra hajtunk, hogy azért legyen leve:-)

59. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 58. - C42a13b98c)
2009. febr. 7. 11:49
Én annyira telepakolom a fazekat hogy abba nem fér bele krumpli még egy szem se. És a hús vagy csontleveshez mindíg rizst eszem tésztát sose.
58. c42a13b98c (válaszként erre: 53. - Zebracsikó)
2009. febr. 7. 10:57
Köszi, nekem se, nem is értem a problémát. Időrendben írtam a zöldségeket, a krumplit annyira a végén kell beletenni, hogy ne tudjon szétfőni...ha mégis megtenné, akkor ott a szűrés...:-)
2009. febr. 6. 23:10
Én a húst megforralom főzés előtt. A habos trutyit leöntöm, a hust leöblitem. Sok- és sokféle zöldséggel együtt teszem fel főni. A fokhagymát sem hagyom ki belőle. Lassan, épp hogy bugyogjon kell készre főzni. Fűszerezés izlés szerint. Krumplit is főzök bele, azt a vége felé, úgy 3-4 szemet. Mi a levesben főtt zöldségeket is megesszük. Jó étvágyat.
56. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 55. - G1977g)
2009. febr. 6. 22:34
Nem a habtól lesz zavaros hanem ha sokáig lobogva forr.
55. g1977g
2009. febr. 6. 22:29
egy nagy fazékba bele kell tenni a húst, pl. tarjacsont, felönteni hideg vízzel, hogy bőven ellepje. felforralni, lehabozni, hogy ne legyen zavaros. jöhet bele a só, egész bors, és a sok-sok zöldség: 1fej hagyma, 1 karalábé, 1 zeller, 1kis darab kel, sárgarépa és fehérrépa bőven, pár gerezd fokhagyma, 1-2 krumpli. Ha felforrt, a legkisebb lángon takarékon főzni kb. 3 órát. ha kész, átszűrni.
54. pintyőke72 (válaszként erre: 41. - Ármin Márk Anyu)
2009. febr. 6. 20:56
teatojásba. Azt hiszem ez a neve.Fémből van,akkora,mint egy kisebb tojás, középen tekerős. Ebbe beleteszed, a fazék szélére akasztod, a végén kiveszed.
2009. febr. 6. 20:30
nekem még sohase főtt benne szét a krumplim!
52. M_Marcsa (válaszként erre: 51. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 6. 19:32
Át kell kérem szűrni a levest, kérem, nem lesz akkor benne szétfőtt krumpli. Bár azt én sem szoktam tenni bele.
51. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 50. - C42a13b98c)
2009. febr. 6. 19:29
Én a karalábét meg a krumplit nem értem mert ha szétfővő kruplit találsz bele tenni?
50. c42a13b98c (válaszként erre: 39. - Awela)
2009. febr. 6. 19:04

Igazad is van! Mi is vettünk múltkor csontos tarját, lecsontoztam, sztem holnap dobok egy f*sza kis levest belőle.


A kérdésre válaszolva: gőzöm sincs, szemre és érzésre főzök, a fentlévő receptjeimet se volt egyszerű megszülni számokkal...

Meglátom mennyi a csont, de valszeg a megszokott lábasomba belefér(nem tudnám megmondani, hogy hány literes), egy egész alaposan megmosott vöröshagyma, több gerezd fokhagyma, só, bors(szemesből frissen őrölve) meg egy kis szárított zöldségkeverék. Mikor már majdnem jó a hús, akkor belevágom a gyökeret, répát, karalábét, petrezselymet, krumplit, kb. ebben a sorrendben. Mikor elkészül, akkor kiszedem külön a húst-csontot, külön a zöldséget, leszűröm és főzök ki hozzá levestésztát...nyammi, csorog a nyálam...mostmár biztos, hogy ez lesz a holnapi előétel:-)

49. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 48. - Zebracsikó)
2009. febr. 6. 18:54
ez jó nagy kondér lehet:))
2009. febr. 6. 17:42

egyáltalán nem!!!!

ennyi kell egy nagy kondérhoz

2009. febr. 6. 17:38
mármit az íze annyitol....
46. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 43. - Zebracsikó)
2009. febr. 6. 17:37
húúú az nem erős?
45. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 44. - Zebracsikó)
2009. febr. 6. 17:34
koszii, akkor szorom en is..
2009. febr. 6. 17:32

ja, és egy paprikát is szoktam beletenni

és a végefelé erős pistát vagy valami hasonlót egy keveset.

43. zebracsikó (válaszként erre: 41. - Ármin Márk Anyu)
2009. febr. 6. 17:30

én simán beleszórom a szemesborsot!

legalább 20-25 szemet

2009. febr. 6. 17:28
borstartom vagy mi a szosz naa
2009. febr. 6. 17:25
tenyleg!!! jo hogy alabb olvastam .-) ha nincsen borstratom (egesz borsnak) akkor mibe tudom beletenni? vagy szamoljam meg es szedegessem ki a vegen? nem kaptam olyat itt meg!!! :-(((
40. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 38. - Zebracsikó)
2009. febr. 6. 17:24
Igen valoszinuleg ezert nem jutott nekem is eszembe eddig.. a husleves mindig nagyfazekba, sokaig rotyog :-) mondjuk nalunk kisfazek lesz, de kivancsi vagyok milyen lesz.
39. Awela
2009. febr. 6. 16:47

Úgy ennék egy kis húslevest...:)

Szerintem holnap csinálok is, úgyis készülök rá már egy ideje.

2009. febr. 6. 16:45

a kukta nekem szentségtörés húslevesnél, de csak azért, mert a húsleves nekem annyira békebeli dolog, ahhoz nem passzol nekem a gyorsfőző, én szeretem nézegetni ahogy fő, érezni az illatát, készülni rá :)

tudom, hülyeség :)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook