Húslevest főznék, tud valaki segíteni? (Főzési idő stb.) (tudásbázis)
Nos végigolvastam a 66 hozzászólást.Azt gondoltam, hogy én már nem tudnék újat mondani, és lám tudok:
az én igazán finom húslevesem 3 féle húsból+velős csontból készül. Marhából a felsál, vagy a látedli, disznóból a tarja, vagy a hosszúkaraj finom a levesbe(40-40 dkg) és harmadikként pulykaszárnyat szoktam belerakni. Minden esetben hideg vízben teszem fel főni és szó sem lehet arról, hogy azt leöntsem, hiszen az ízek a hideg víz melegedése alatt oldódnak ki a húsokból, tehát a lényeget önteném ki. Ha nagyon finom leveshúst szeretnék, akkor forróvízbe teszem a húsokat főzni. A habot sem szedem le róla, mert abban is a legfinomabb ízek csapódnak le. A szép lassú főzés során azokból sötétebb színű túrószerű melléktermék lesz, ami leül az edény aljára. Disznócsontot nem szívesen használok, mert azt tapasztaltam, hogy akkor nem olyan szép tiszta a leves. Egy közepes fej hagymát is szoktam beletenni, de úgy, hogy csak a külső, koszos héját szedem le, a többit rajtahagyom, felénél bevágom, de nem szétvágom. Szép színt ad. Fejes kelkáposzta helyett mirelit kelbimbót rakok bele egy párat, ami mindíg van a fagyasztómban. És végül, mielőtt leszűrném, hagyom ülepedni 10-15 percet.
Tessék kipróbálni, érezni fogjátok a küldönbséget!
Naná!:)))
Így ha szabad azt írnom, igen sokat spórolsz is vele!:)
Újabban, veszek far-hátat, hozzá mondjuk, 3 szárnyat, abból csinálom a húslevest, és ha van teszek hozzá egy tyúkhúsleves kockát!
A csíkét sütés előtt kettévágom hosszában, besózom, fokhagymakrémmel a bekenem, és bőrével felfele tepsibe teszem. Alatta kevés olaj, víz, alufólia, hogy megpuhuljon, aztán pedig a fóliát eltávolítom, kb. 1 óra múlva, és úgy sütöm meg! Hamar megvan, és ízletes, nem köpködi össze a zsír a sütőt!
szerintem finomabb, mint a főzés nélküli sült csirke :))) az én nagymamám mindig így sütötte a csirkét... a hús is ízletesebb, ha levesnek meg van főzve előre. Csak fokhagymával, sóval, borssal ízesítette, és tette a sütőbe pirulni.
Bátran próbáld ki, sok sikert hozzá!
Egészségedre! Ha a férjem rizst látna a levesben valszeg azt hinné, hogy véletlenül beszóródott...:-)
És azért ahol van hely pár répának, ott elfér még egy kis krumpli is, ha nagyon akarja az ember...mi amúgy a leves esetében gyakran arra hajtunk, hogy azért legyen leve:-)
Igazad is van! Mi is vettünk múltkor csontos tarját, lecsontoztam, sztem holnap dobok egy f*sza kis levest belőle.
A kérdésre válaszolva: gőzöm sincs, szemre és érzésre főzök, a fentlévő receptjeimet se volt egyszerű megszülni számokkal...
Meglátom mennyi a csont, de valszeg a megszokott lábasomba belefér(nem tudnám megmondani, hogy hány literes), egy egész alaposan megmosott vöröshagyma, több gerezd fokhagyma, só, bors(szemesből frissen őrölve) meg egy kis szárított zöldségkeverék. Mikor már majdnem jó a hús, akkor belevágom a gyökeret, répát, karalábét, petrezselymet, krumplit, kb. ebben a sorrendben. Mikor elkészül, akkor kiszedem külön a húst-csontot, külön a zöldséget, leszűröm és főzök ki hozzá levestésztát...nyammi, csorog a nyálam...mostmár biztos, hogy ez lesz a holnapi előétel:-)
egyáltalán nem!!!!
ennyi kell egy nagy kondérhoz
ja, és egy paprikát is szoktam beletenni
és a végefelé erős pistát vagy valami hasonlót egy keveset.
én simán beleszórom a szemesborsot!
legalább 20-25 szemet
Úgy ennék egy kis húslevest...:)
Szerintem holnap csinálok is, úgyis készülök rá már egy ideje.
a kukta nekem szentségtörés húslevesnél, de csak azért, mert a húsleves nekem annyira békebeli dolog, ahhoz nem passzol nekem a gyorsfőző, én szeretem nézegetni ahogy fő, érezni az illatát, készülni rá :)
tudom, hülyeség :)