Hunyadi torta (családi adag) recept
100 perc
A Hunyadi torta (családi adag) hozzávalói:
A tésztához:
14 dkg kristálycukor
2 ek. rum
2 cs. vaníliás cukor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg porcukor
14 tojás
A töltéshez
4 cs. habfixáló
8 dl habtejszín
14 dkg cukor
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
A Hunyadi torta (családi adag) elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük. Ezután a felengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot, és a rumot is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a massza egyötödét. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 10 percig sütjük. A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk. A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőben 1 órán át dermesztjük. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és a töltelék törik, amikor tálaláskor fölszeleteljük.
Eredetileg a Hunyadi torta kerek lapokból van összeállítva, de nálunk szögletesre készül, mert kb. dupla az adagunk. :))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 30. 10:02
A hunyadi torta (családi adag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.