Erdélyi flekken recept
Az Erdélyi flekken hozzávalói:80 dkg kicsontozott sertéstarja
só, bors, jóféle pirospaprika, friss csombor, olaj
A lekenéshez:
1 adag sima muzsdéj
Az Erdélyi flekken elkészítési módja:
A tarját 4 szeletre vágjuk, kiverjük, széleit és inas részeit bevágjuk. A hússzeleteket sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott csomborral megszórjuk. Egy kisebb tálba (akkorába, hogy éppen beleférjen 1 szelet hús) olajat locsolunk, egy fűszeres tarját ráteszünk, olajjal meglocsoljuk, majd jön a következő hússzelet. Folpackkal letakarjuk, és 2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek jól átjárhassák. Egy grillrácsot felforrósítunk, majd rárakjuk a hússzeleteket. Parázs felett 4-5 perc alatt megsütjük az alsó oldalát, majd megfordítjuk és további kb. 4 percig sütjük. Fontos, hogy az első pillanattól kezdve kenegessük a muzsdéjjal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 27. 12:10
Az erdélyi flekken elkészítési módja és hozzávalói.