Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi flekken recept

Erdélyi flekken recept

Az Erdélyi flekken hozzávalói:
80 dkg kicsontozott sertéstarja
só, bors, jóféle pirospaprika, friss csombor, olaj

A lekenéshez:
1 adag sima muzsdéj


Az Erdélyi flekken elkészítési módja:
A tarját 4 szeletre vágjuk, kiverjük, széleit és inas részeit bevágjuk. A hússzeleteket sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott csomborral megszórjuk. Egy kisebb tálba (akkorába, hogy éppen beleférjen 1 szelet hús) olajat locsolunk, egy fűszeres tarját ráteszünk, olajjal meglocsoljuk, majd jön a következő hússzelet. Folpackkal letakarjuk, és 2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek jól átjárhassák. Egy grillrácsot felforrósítunk, majd rárakjuk a hússzeleteket. Parázs felett 4-5 perc alatt megsütjük az alsó oldalát, majd megfordítjuk és további kb. 4 percig sütjük. Fontos, hogy az első pillanattól kezdve kenegessük a muzsdéjjal.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi flekken elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook