Gomba gazdagon recept
45 perc
A Gomba gazdagon hozzávalói:
20 db gomba
2 ek olaj
10 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors
Húsos töltelék:
15 dkg darált hús
2 ek olaj
1 ek ételízesítő
1 ek vágott petrezselyem
Paradicsomos töltelék:
2 közepes paradicsom
5 cm-es pórédarab
1 ek olaj
1 ek vágott bazsalikom
A Gomba gazdagon elkészítési módja:
A gombafejeket alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. A gombaszárakat apróra összevágjuk. A darált húst megpirítjuk 2 ek olajon, majd az ételízesítővel, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a gombaszárakat és kevés vízzel puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet és félretesszük. A paradicsomot megmossuk, húsát kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felaprítjuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és összepirítjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, és 1-2 percig pirítjuk benne a gombafejeket. Tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a kétféle töltelékkel. Megszórjuk sajttal, forró sütőben ráolvasztjuk és azonnal tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 28. 13:26
A gomba gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.