Hová forduljak először, ha Németországban művészként szeretnék adózni? (tudásbázis)
Igen.....Szóval könyvelő. Találtam itt Magyar könyvelőt, csak hogy 80 Euró egy találkozás vele. Hát akkor azzal kezdek valószínűleg.
Na igen. A párom szerint ez túl rizikós. megértem, de nem értek vele egyet.
Nem tudom, csak én ezeket keresném meg: Ottani munkanélküli hivatalt, munkaügyi központot,egy galériát, hogy tudnának-e segíteni, hogyan lehet értékesíteni hivatalosan a képeidet.
Sok sikert!
Németországban élek 3 éve. Dolgoztam 2 évet, majd szültem és itthon maradtam a kicsivel egy évig. Most múlt 11 hónapos.Vissza kell mennem dolgozni, de e helyett egyenlőre német nyelviskolába megyek a munkanélküli segítségével. Mert eddig szobalányként dolgoztam, de jobb munkát szeretnék. Sajnos egyenlőre a nyelv nem megy annyira. Elvisze a gyerekeket orvoshoz ha kell, de hivatalos ügyintézés nem megy. Talán aziskola után menni fog. Egyenlőre azonban jó lenne ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait. Valaki aki esetleg mint művész dolgozik Németországban. Milyen lehetőségek vannak az adózással kapcsolatban. Kell e vállalkozni, vagy nem.
Festek képeket és meg is veszik. Szeretnék számlaképes lenni. Illetve most hogy jön a húsvét, karcolással díszített tojásokat is adok el a DaWanda-n.
Ügyvédhez vagy könyvelőhöz forduljak? Melyik tudna segíteni? Vagy esetleg egészen máshová kell menni ez ügyben?
Otthon sem intéztem soha ilyen dolgokat el egyedül. A Férjem aki jobban tud németül mint én, nem hajlandó segíteni. Egyedül kellene elgazodnom. Szóval jó lenne valaki aki már végig ment ezen.
Köszönöm a segítséget.
Trolloknak nem válaszolok.
További ajánlott fórumok:
- Magyarok Németországban
- Kismamaként Németországban:-)
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Pattanásos bőrrel hová forduljak először?