Pattanásos bőrrel hová forduljak először? (tudásbázis)
Nincs esetleg pajzsmirigy problémád? Sokszor ez is állhat a háttérben, esetleg PCO-d? Keress egy jó szakembert, és derítsd ki! Unokahugom is hasonló helyzetben volt mint te, és kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigye, plusz az inzulinja nem jó.
Egyébként nemrégiben volt egy hasonló fórum, hogy mi jó mitesszeres orra? Ott ajánlotta valaki, hogy sós vízzel arcot mosni. Sima sóval átdörzsölni a nedves arcot, majd sima vízzel lemosni. Csak ezzel tisztítani reggel este, semmi krém, kence. Hát mit mondjak! Nem hittem benne, kipróbáltam, most már lassan másfél-2 hete. Az eredmény magáért beszél!! Gyönyörű a bőröm tőle (bár nekem nem volt ennyi gondom vele. Egy két pattanás néha, mitesszer), viszont amióta ezzel mosom egyszerűen nem szárad ki. Nem kell krémeznem sem. Egy próbát megér, ha gondolod!
Nagyon jól gondolod. Belgyógyász és endokrinológus.
Addig is próbáld meg "belülről" tisztán tartani magad, azaz az étkezésed legxen sok zöldség és zsirtalan hús, ez alatt értem azt is, hogy réntott hús ne. Párolt és grillezett husokat egyél, nyers, vagy wok-ban készült zöldségekkel
Próbáld ki, hogy reggel 1 dl langyos vizbe tegyél fél citrom levét, azt éhgyomorra idd meg, és fél órát ne egyél utánna, Ez a gyomorfalra lerakódott nyákot oldja, ami aztán hamar átmegy e beleken. Persze kell fél év, mire hatása lesz, De azt is vedd számításba, hogy lassan sütni fog a nap, ami kivülről jó hatással lesz,
Kerüld (az egyébként egészséges) diót, mandulát.
Ja a chips-ek kizárva, gyorséttermi kaja kizárva (a rengeteg felszívott olaj miatt)
A sót minimalizáld, viszont igyál napi 2 liter zöld teát.
Reggelire próbálj meg rizstejben főtt zabkását enni.
Aprópó, tej-tejtermékek kizárva:( ezért ajánlottam a rizstejet. Ha sajtos vagy, esetleg az óvári sovány sajtot ajánlanám (elég iztelen)
Szóval, gyógyszer, ide vagy oda, az is csak addig tud hatni, amig normálisan étkezel, ezért nem gyógyszer kell, hanem belgyógyász, aki kivizsgál, hogy milyenfajta gombaszaporulatok uralkodtak el benned, arra esetleg gyógyszer, de az is csak akkor fog használni, ha elmondják, hogy milyen ételek okozzták, és azt el kell hagynod.
De addig is, amig az orvosokat járod, fogadd meg a citromos viz, a grillezett húsok,zöldségek, és a zöld tea tanácsom.
Még talán annyit, hogy a kamillatea is nagyon jó hatású kivul belül:)
A Dermahelpet én nem ajánlom. Kisebb vagyont elkérnek, és - bár nagyon hangzatosak a terápiás terveik - csak elvesznek a bőrtől/bőrből, vissza viszont nem táplálnak semmit. Arról nem is szólva, hogy indokolatlanul sok alkalommal használják a lézert. Bőrgyógyásztól tudom, hogy a lézeres kezelés - amit hozzáértő alkalmaz és megfelelő erősségű - max. 5 alkalommal hatásos, utána fabatkát sem ér...
Profi kozmetikust kellene találnod, és sajnos gyógyszeres kezelés is kell, ha ilyen nagy a probléma. Valamit valamiért. De abszolút átérzem a helyzeted, én is jártam hasonló cipőben.
Kitartás.
Hogy megyek a Pestre? Nem tervezem, bár olvastam egy Dermahelp nevű helyről, akik kimondottan pattanásos bőrrel foglalkoznak.
Persze, ha máshol nem találok megoldást, akkor irány Pest.
Most már tényleg elég volt..
Egyébként a belgyógyász és az endokrinológus ugyanaz?
Keresgélek.. és néhány orvosnál nem látom, h ki lenne írva, csak az, h belgyógyász, holott a fórumokon azt írják, h endokrinológus.
megkérdezhetem milyenek voltak a hormoneredményeid?elsősorban LH, FSH, tesztoszteron- 3. napi
és 21. napi progit kérdezem
egy jó endódoki tuti segíthet
24 éves vagyok, és ahogyan az arcom kinéz, valami borzasztó. Évről-évre egyre rosszabb. Ha belenézek a tükörbe, eltudnám sírni magam. Semmi önbizalmam nincs miatta, nem merek az emberekhez közel menni. Csak alapozóval tudom elindítani a napot, amit gyűlölök.
Voltam már nem is egy bőrgyógyásznál, felírtak ilyen-olyan kencéket, de egyik sem használt különösebben. Felírtak már erős gyógyszert is, de az abba hagytam, túl sok volt a mellékhatás..
Nem tudom mit csináljak!!!
Menjek el ismét bőrgyógyászhoz, és teszteljek le mindenféle kenőcsöt, amik alapján talán 1 év múlva találunk megoldást? Vagy először keressek fel egy belgyógyász ill. endokrinológust??
Annyira unom már. Nem bírom tovább.
Legszívesebben ki se bújnék egész nap a szobámból..
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- 24 évesen borzalmas pattanások. Semmi nem segít.
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Mit lehet kezdeni a csecsemőkori mitesszeres és pattanásos bőrrel?Ki lehet tisztítani valahogy a pórusokat?
- Hová forduljak először, ha Németországban művészként szeretnék adózni?