Hova forduljak ebben az esetben? (tudásbázis)
Nekem azt kellett megtanulnom, hogy tartsak készpénzt magamnál. 14 éves korom óta bankkártyázok, ha lehetőség van rá, és sok-sok-sok idő és rábszás kellett mire megtanultam, hogy bizony sok helyen nem lehet kártyával fizetni, a terminál megdögölhet, kapcsódáshi hiba történhet, túlléped a limitet, és lemerül a telefonod, stb...
Nekem nem fér a fejembe ez az ötezres paypass limit. Minden bank egyre jobban binyolítja pl. a netes belépési lehetőséget, a kártyádról meg bárki lazán lophat.
Amúgy Szofi, ha a banknál nincs lehetőséged telefonon azonnal tiltani lopás esetén, akkor egy kalap szar a szolgáltatásuk, és válts bankot!
Sose tartsatok pénzt magatoknál. Én kb 1 éve mindent csak bankkártyával intézek. Ha eltűnik egyszerűbb bemenni a bankba letiltatni,és akkor talán megmarad az összeg is rajta. Sajnos a paypass miatt ha valaki megtalálja,simán vásárolhat róla 5000 forintig napi többször is.
Szerintem ez miatt meg napi limitet kéne szabni,mennyi az amennyit elköltesz naponta,szóval meg lehetne tervezni,mikor kb mennyihez nyúlsz.
Mellé természetesen némi aranytartalék,elég egy több tízezres nyaklánc,és ha baj van akkor bizományi. Megéri befektetni.
Tudom milyen az ha baj van és senki se segít,ha mindenki csak sajnálkozik de neked még a jó szó se segít,és egyedül maradsz.
További ajánlott fórumok:
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Leégett a házam, most hova forduljak?
- Közgyógyom 6000 Ft havonta, a gyógyszereim 21600 Ft, ki tud segíteni, hova forduljak? Rokkantnyugdíjam 56000, özvegyivel együtt.
- Hová forduljak Candidával?
- Kislányom csúnyán köhög.Voltunk már több orvosná(gégésznél is)l de nem talált senki semmit.Hova forduljak hogy megszűnjön a köhögése?